NAŠ PASTIR

Naš veliki pastir ljubi svaku ovcu koja je odlutala zbog testiranja, kušnji, povreda i boli. Nikada se ne smijemo usuditi optužiti našega pastira da nas je napustio jer on još uvijek hoda uz nas i pazi nas sve vrijeme.

Možda upravo sada vodite gubitnički rat protiv nekog iskušenja ili nevolje. Kakva god je vaša borba, odlučili ste da nećete bježati od Gospodina. Odbijate se predati zahvatu grijeha i umjesto toga uzeli ste Riječ Božju k srcu.

Međutim, poput Davida, umorili ste se i došli do točke na kojoj se osjećate potpuno bespomoćni. Neprijatelj vas preplavljuje očajem, strahom, lažima.

Vaše testiranje može postati čak i tajanstvenije i neobjašnjivije. Ali želim da znate kako bez obzira kroz što prolazite Duh Sveti vam želi otkriti Jahvu Rohi, Gospodina vašeg pastira. Imate pastira koji želi utisnuti svoju ljubav na vaše srce.

Isus nas uvjerava: "Sigurno te neću ostaviti; nipošto te neću zapustiti" (Heb 13,5). I naš nebeski Otac – Jahve Rohi, Gospodin naš pastir – otkrio nam se u Psalmu 23. Kaže nam: "Znam te po imenu i znam kroz što prolaziš. Dođi, legni u mojoj milosti i ljubavi. Ne pokušavaj sve odgonetnuti, samo prihvati moju ljubav za tebe i odmaraj se u mojim dragim rukama. Da, ja sam Gospodin nad Vojskama, veličanstven i sveti Bog. Želim da znaš sva ova otkrivenja o meni. Ali jedno otkrivenje koje želim da imaš upravo sada je otkrivenje Jahve Rohi. Želim da me znaš kao dobroga, brižnog pastira. I želim da se odmaraš uvjeren da ću te ja u svojoj nježnosti i ljubavi provesti kroz sve tvoje kušnje.
"Ja sam pastir dobri, poznajem ovce svoje i ovce moje poznaju mene, kao što Otac poznaje mene i kao što ja poznajem Oca. I ja dajem život svoj za ovce" (Iv 10,14-15).