BOG ŽELI ČINITI NEMOGUĆE

Nije dovoljno vjerovati u Boga samo kao Stvoritelja svega. Moramo vjerovati da je on i Bog koji čezne činiti nemoguće u našim životima. Biblija je vrlo jasna: ako to ne vjerujemo o njemu, uopće se ne uzdamo u njega.

Po mom mišljenju, nikakva količina savjeta neće čovjeku učiniti nikakva dobra ako sumnja u Boga za čudo. Nemojte me pogrešno razumjeti, nisam protiv kršćanskog savjetovanja. Ali beskorisno je nekoga savjetovati tko nije potpuno uvjeren da Bog može srediti njegov problem, bez obzira što je u pitanju.

Kao pastor koji savjetuje, znam da bračnim parovima ne mogu ponuditi ništa ako ne vjeruju da Bog može spasiti njihovu vezu. Stvari im se mogu činiti apsolutno beznadne; možda su njihove godine pune ljutnje i gorčine. Ali moraju biti uvjereni da Bog može učiniti nemoguće.

Takvim parovima odmah izravno kažem: "Da, dat ću vam savjet, ali najprije vas moram pitati vjerujete li doista da Bog može popraviti vaš brak? Imate li vjeru da bez obzira kako vam se stvari čine nemogućima, on ima silu da obnovi vaš odnos?" Isus je jasno rekao svakome od svoje djece: "Što je ljudima nemoguće, to je Bogu moguće" (Lk 18,27).

Širom ove nacije kršćani dižu ruke od svog braka. Čak se i neki moj prijatelji pastiri rastaju. Kad razgovaram s njima o njihovoj situaciji, shvaćam kako ne misle da bi njihov brak mogao biti iscijeljen. Oni se jednostavno ne uzdaju u Boga da za njih učini nemoguće.

Mnoge žene kršćanske, koje su došle k meni radi savjeta, već su odlučile da će napustiti svoj brak. Jedini razlog zašto su došle bio je da prime potvrdu za naum koji su već donijele.

Ljubljeni, nikakav savjetnik na svijetu ne može vam pomoći ako apsolutno ne vjerujete Riječi Božjoj da niša u vašem životu nije izvan mogućnosti njegova popravka. Inače je vaše kršćanstvo uzaludno, jer vjerujete u Boga samo do jedne točke. Ne uzdate se doista u njega da je on Bog nemogućega.