DOVRŠITI

"Tko od vas, kad hoće da sagradi kulu, najprije ne sjedne da proračuna trošak da li ima čim dovršiti? Da mu se ne bi, kad postavi temelj a ne mogne dovršiti, počeli rugati svi koji ga vide: 'Ovaj je čovjek počeo graditi, a nije mogao dovršiti'" (Lk 14,28-30).

Krist je znao da mnogi od njegovih sljedbenika neće imati što im je potrebno kako bi dovršili. Znao je da će se okrenuti i ne će dovršiti trku. Vjerujem da je to za vjernika najtragičnije moguće stanje – započeti s potpunom namjerom držati se Krista, rasti do zrelog učenika i postati sličan Isusu, a onda otpasti. To je čovjek koji je položio temelj, ali nije mogao dovršiti jer u početku nije izračunao cijenu.

Kakva je radost naići na one koji dovršavaju trku! Ti vjernici rastu u mudrosti i spoznaji Krista. Oni se svakodnevno mijenjaju, iz trenutka u trenutak. Pavao im poticajno kaže: "A mi svi, koji otkrivena lica odrazujemo kao ogledalo slavu Gospodnju, preobražavamo se u tu istu sliku, uvijek sve slavniju, jer dolazi od Gospodina, od Duha" (2 Kor 3,18). Ti vjernici ne traže nebo, nego Krista u njegovoj slavi!

Znam da su neki koji čitaju ovu poruku u procesu stanke ili uzmicanja. To se može činiti kao mali korak, ali izazvat će brz odlazak iz Njegove ljubavi. Ako je ovo istina za vas, shvatite da vas Duh Sveti poziva da se vratite natrag – natrag na pokajanje, samoodricanje i predanje. U samom ovom trenutku, vrijeme je veliki faktor. Ako ste ikada namjeravali dohvatiti Krista, učinite to sada – i dovršite što ste započeli.