BISMO LI TREBALI PREZIMITI U FENIKSU? by Gary Wilkerson

Pavao i "neki drugi zatvorenici" bili su prevoženi do Rima, ali na svom putovanju naišli su na mnoge poteškoće. S obzirom da je plovidba bila tako opasna, Pavao je htio ostati u mjestu zvanom Dobra pristaništa, ali bio je nadglasan. "Budući da luka nije bila prikladna za zimovanje, većina je savjetovala da se odande otplovi ne bi li kako stigli do kretske luke Feniksa … te ondje prezimili" (Dj 27,12).

Kad prolazimo kroz oluju, iz vida možemo izgubiti činjenicu da je brod na kojem jesmo bojno polje. Mi smo u ratu sa sotonom te se neprestano suočavamo s bitkom sa silama tame. To je dobar razlog zašto si ne možemo priuštiti "prezimiti u Feniksu".

Mi vodimo vojevanje protiv neprijatelja koji donosi depresiju, napada brakove i zarobljava novu generaciju tinejdžera heroinom, sve većem problemu u mnogim gradovima. Ušli smo u ratovanje vjerujući da će Kristovo slavno evanđelje osloboditi zarobljene, da je on vjeran i da će raskinuti lance onima koji su u ropstvu, osloboditi obitelji koje su u glibu nevolja i dosegnuti najpotrebnije svojom velikodušnom ljubavi. Da bismo bili u toj bitki, nužno je da smo usredotočeni na poslanje koje nam je on dao i da čujemo njegov glas koji nas vodi. Naše poslanje uvijek je drugo, a ono što je prvo jest "znam komu sam vjerovao" (vidi 2 Tim 1,12).

Govori li to i vama? Je li u vašem srcu vaš brod preuzeo prednost nad Isusom? Jesu li vas preuzele tjelesne brige – bez obzira je li to zarada za dobar život ili da imate uspješnu službu? Božji visok poziv nije za vas. Nemojte pogrešno razumjeti; on ne želi da prestanete marljivo raditi ili služiti s odanošću. Međutim, može li biti da vam upravo sada govori o onome što je najvažnije u vašem srcu?

Ako ste prezimili u Feniksu, on vas poziva natrag na vaše putovanje do Rima. Uklonite sve što vas sprečava da niste na "poslanju za Isusa".