SLOBODAN OD ROPSTVA by Gary Wilkerson

Želim razgovarati s vama o tome kako ostati slobodan od vezanosti i ropstva. Kako možemo ostati u pobjedi? Kako možemo neprestano napredovati, ne vraćajući se na stvari koje su nas jednom mučile? Ne govorim samo o grijehu. Ponekad nam emocionalna prtljaga s kojom smo odrasli uzrokuje da imamo određene uzorke življenja. Primjerice, netko je možda iskusio niz razočaranja s kojima se mora boriti.

Ne postoji li način ne samo da se postane slobodan nego takav i ostane? Ne postoji li način ne samo kako da ste stekne pobjeda, nego i zadrži? Ne postoji li način da nađemo slavnu, snažnu i neprekidnu pobjedu u Isusu Kristu do kraja života?

Možda mislite da je potrebno deset godina savjetovanja da postignete pobjedu ili dvadeset za proces sazrijevanja u vašem životu, ali Isus može doći i u trenutku vas osloboditi. Ne samo da će vas osloboditi, nego i sačuvati da hodate u toj slobodi.

Kad je Nehemija otišao u Jeruzalem da nadgleda ponovno građenje zida, svi su, čini se, mislili da će to biti dugačak proces. Ljudi koji su se pridružili Nehemiji, uglavnom robovi i sluge, nisu imali mnogo sredstava, ali odlučili su raditi. U svojoj duši imali su strast za stvari Božje i ponovno su sagradili zid grada za samo pedeset dva dana. I mi trebamo tu istu strast, onaj čvrsti stav koji kaže: "Ne radi se o meni, nego i Isusu. Ne radi se o mojim namjerama, planovima i ambicijama, nego o njemu."

Uprite svoj pogled u Isusa i on će vas učvrstiti i učiniti da uspijete. On će učiniti da budete podignuti i oslobođeni i on će vam omogućiti da ostanete slobodni u stvarima Božjim.

"U svemu ovom sjajno pobjeđujemo po onome koji nas je ljubio" (Rim 8,37).