BOG RADI ZA VAS by Gary Wilkerson

Gradski zidovi Jeruzalema ponovno su se sagradili, ali Nehemija je vidio da su grijeh, ropstvo i obeshrabrenje počeli zarobljavati srce naroda.

"I zapovjedih još da … kad se mrak spusti na jeruzalemska vrata, zatvore njihova krila, i rekoh neka se ne otvaraju do iza subote" (Neh 13,19).

U ovom odlomku Nehemija je slika Duha Svetog. Duh Božji kaže: "Znam vaše sklonosti i ono što vas privlači. Znam da će iskušenje biti da se oskvrni subota … i zaboravit ćete me." I tako je Nehemija zatvorio vrata i prije mraka.

Vaš nebeski Otac u pokretu je u vašem životu da riješi vaš problem i prije nego znate da ga imate. Bog radi za vas čak i prije nego se grijeh uvuče, čak i prije nego vas dohvati. Bog radi! Stari puritanci nazivali su to predmilošću, milošću na djelu prije nego iskušenje dođe. Čak i prije nego su Adam i Eva bili istjerani iz Vrta, čak i prije nego se grijeh dokopao ploda, Bog je rekao zmiji: "On (govorio je o svome Sinu Kristu Isusu) će ti glavu satirati" (Post 3,15). Nakon što je sotona prevario Adama i Evu, prije nego je odgmizao i počeo obilaziti svijet da vara Adamove i Evine sinove, Bog je rekao: "Imam plan na djelu."

Nije to da Bog stoji sa strane i govori: "Ako upadnete u grijeh, dođite k meni, pokajte se i ja ću vam ponovno oprostiti." Da, on to čini, ali tu je daleko više od toga. Bog radi za vas čak i prije nego iskušenje dolazi k vama podižući zid u vašem životu. On u vama izgrađuje milost i zrelost, vodeći vas kroz duhovni proces rasta da ojačate – red po red, uputu po uputu.

Bog već planira vašu pobjedu!