OVO JE TEST

Uzmite ovaj test da vidite jeste li već napravili prve korake prema otvrdnuću srca.

1. Koliko puta ste čuli poruke o opasnosti zanemarivanja dnevne molitve i čitanja Biblije?

Ako zanemarujete svoju tajnu klijet kod kuće – ako mislite da će se molitva u crkvi pobrinuti za sve vaše potrebe – nikada nećete preživjeti uznemirujuće dane pred sobom. Ako ne obratite pozornost na Riječ koja je sa svrhom da vas iscijeli i ojača u dobra vremena, kako ćete uopće naći snagu da prebrodite teške dane koji dolaze? Osobna spoznaja vašega nebeskog Oca jedini je način da se pripremite na ono što dolazi!

2. Koliko puta ste bili upozoreni na strašne posljedice ogovaranja?

Povremeno su moja upozorenja o tom predmetu ogovaranja bila poput blage kiše, a drugi put poput grmljavine. Iznova i iznova Izraelci su bili upozoravani na opasnosti toga grijeha, ali ustrajali su u svojoj neposlušnosti Gospodinu i to im je donijelo dugoročnu bijedu u pustinji punoj zmija.

Jeste li rekli nešto protiv brata ili sestre tijekom prošlog tjedna, nešto što nije vaša stvar da to ponavljate? Ili ste slušali ogovaranje o toj osobi? Ako je tako, jeste li dopustili da sjeme sumnje u vezi s njom bude zasađeno u vašu dušu? Ako nastavite ogovarati u svjetlu svih upozorenja koja ste čuli, počeli ste silaziti prema otvrdnuću srca.

3. Koliko ste upozorenja čuli o gajenju tajnog grijeha?

Što je s onim tajnim grijehom o kojem vam Duh Božji neprestano govori? Tijekom godina napisao sam mnoga upozorenja o opasnostima koketiranja s omiljenim grijehom. Međutim, ne samo da sam propovijedao protiv grijeha, nego sam učio i o Božjoj sili uskrsnuća. Propovijedao sam da nas Gospodin osnažuje pobjedonosnom silom po svome Duhu i stavlja volju u naša srca da činimo ono što je ispravno.

Čovjek koji se iz tjedna u tjedan usuđuje sjediti pod opomenom, a ipak nastavlja griješiti, silazi putem prema otvrdnuću srca. Nemojte biti takav čovjek!