POUZDAJTE SE U BOŽJE TAJANSTVENO DJELO

Prestanite odgonetavati kako i zašto ste povrijeđeni. Vaša situacija uopće nije jedinstvena. U toj točki apsolutni ništa ne znači jeste li bili u pravu ili u krivu. Sve što je važno jest vaša spremnost ići dalje u Bogu i pouzdavati se u njegovo tajanstveno djelo u vašem životu.

"Prestanite se čuditi ... kao da vam se što neobično događa – požaru koji bjesni među vama da vas iskuša! Naprotiv, radujte se što ste dionici u Kristovim patnjama, da se mognete radovati i veseliti i u čas kad se objavi njegova slava" (1 Pt 4,12-13).

Po svoj ste prilici učinili što ste morali. Kretali ste se u volji Božjoj iskreno slijedeći svoje srce i voljni predati sami sebe. Vaša motivacija bila je ljubav. Niste vi odbacili volju Božju, to je učinio netko drugi. Da nije bilo tako, ne biste vi bili onaj tko je tako povrijeđen. Povrijeđeni ste jer ste pokušali biti iskreni.

Ne možete razumjeti zašto su vam stvari eksplodirale u lice kad se činilo da je Bog sve vrijeme u vodstvu. Vaše srce pita: "Zašto je, prije svega, Bog dopustio da dospijem u to, ako je znao da to neće dobro završiti?" Gospodin je pozvao i Judu i bio je predodređen da bude čovjek Božji. Odabrao ga je sam Spasitelj i Bog ga je upotrebljavao. Ali Juda je odbacio plan Božji i slomio je Isusu srce! Ono što je započelo kao plan Božji, završilo je kao katastrofa, jer je Juda odlučio ići vlastiti putem.

Odbacite svu svoju krivnju. Prestanite se osuđivati. Prestanite pokušavati odgonetnuti što ste učinili krivo. Kod Boga se računa ono što sada mislite. Niste pogriješili; po svoj ste prilici jednostavno dali previše. Poput Pavla, i vi morate reći: "Što sam više ljubio, manje sam bio ljubljen" (vidi 2 Kor 12,15).