VIŠE DOBRA NEGO U VAŠEM POČETKU

"Učinit ću vam više dobra nego u vašem početku" (Ez 36,11). Ovo je obećanje o velikom djelu Božjem – većem od Pentekosta – koje će se dogoditi u ove posljednje dane.

Sjetite se svoga duhovnog "početka", kad ste se tek spasili. Bili ste tako sretni i uzbuđeni u vezi s Isusom. A sad vam Bog govori: "Učinit ću bolje od toga za vas!" On će učiniti bolje stvari u crkvi nego ikada ranije. Bolje od Crvenog mora? Bolje od Ilije kad je sazvao oganj s neba i zatvorio kišu? Da, Bog ima nešto bolje.

"Što bi moglo biti bolje?" pitate. "Sama naša vjera građena je na tim velikim primjerima." Ljubljeni, vidjet ćemo najveće otkrivenje Isusa Krista u čitavoj povijesti čovječanstva. A ovdje je veličina tog čuda: Bog će uzeti najprljaviju, najizopačeniju generaciju svih vremena – generaciju najkamenitijih srca u povijesti – te je očistiti, dati joj srce puno ljubavi i uvesti je u sveto stado.

"Umnožit ću im ljudstvo kao stada. Kao sveta stada …" (Ez 36,37-38). Bog će spasiti "stado" – veliko mnoštvo – muškaraca i žena. Vidjet ćemo grešnike spašene iz svih područja života: Židove, muslimane, bogate, siromašne, ubojice, ljude svih pozadina.

Kažete: "To nije nova stvar. Krist je uvijek spašavao pokvarene grešnike. Bog to čini sve od križa." Istina, ali upamtite, grijeh se množi; pokvarenost postaje sve gora. A gdje grijeh obiluje, milost Božja postaje još obilnija.

Kod Crvenog mora đavao je napredovao i prijetio da će se baciti na narod Božji. Razlika danas je u tome da je on već nadvladao otpalu crkvu, zarobivši milijune: "Sa svih vas strana pustoše i plijene da budete posjed ostalim narodima, i na jezike dođoste svjetini klevetničkoj" (Ez 36,3).

No sada, Bog će se pojaviti iz ovog razloga: "Neprijatelji vaši govore o vama: 'Ha! Ha! Visine vječne postat će naš posjed'" (Ez 36,2). Sotona i njegovo mnoštvo izruguju se i smiju govoreći: "Uništili smo Kristovo djelo na zemlji!" Ali Bog kaže: "Zbog svoga imena, učinit ću silno izbavljenje."

Da biste razumjeli ovo čudo, bit će vam potrebna vjera, jer ono će doći u najpotrebnije, najkritičnije vrijeme u povijesti crkve. Bog će učiniti da će njegovo stado hodati u pravednosti. On će donijeti takvo osvjedočenje da će vjernici doslovce mrziti svoje prošle grijehe: "Razmnožit ću po vama ljude … oni će se namnožiti i naploditi … i učinit ću vam više dobra nego u vašem početku" (Ez 36,10-11).