"NICKY, ISUS TE LJUBI!"

Nisam protiv korištenja modernih metoda u službi. Mi koristimo mnoge takve stvari u našoj službi, ali ne primamo naše vodstvo od tih "alatki službe". Mi provodimo vrijeme na koljenima, tražeći Gospodina za vodstvo u svakom području rada. Međutim, molitva je danas izgubljena praksa u mnogim službama. One se radije oslanjaju na računala i moderne metode nego na Krista.

Danas su uzde crkve preuzeli"stručnjaci". Za grijeh se koriste psihološki izrazi i naziva se "bolešću". Za ovisnika o drogi kaže se da ima "slabost". Oltari su zamijenjeni prostorijama za savjetovanje. Proroci svetosti zamijenjeni su psiholozima i socijalnim radnicima koji izbacuju najnovije besmislene riječi koje su usredotočene na čovjeka. Ukratko, Isus je zbačen s prijestolja, a uzvisuje se Freud.

Prije pedeset godina, Bog me vodio da započnem službu s ovisnicima o drogi i alkoholičarima u gradu New Yorku. Nismo imali novac ni priručnike; samo potpuno oslanjanje na Duha Svetog. U našim uredima bio je natpis: "Ovdje ne sja nitko osim Duha Svetog!" Tijekom bogoslužja u kapeli, molili smo: "Gospodine, naša pomoć nije u psihologiji ili psihijatriji, nego u Duhu Svetom. Ne možemo raditi na glavi ako ti ne promijeniš srce!"

Nicky Cruz, jedan od prvih članova bandi koje smo susreli, bio je duboko u sebi ubojica. Jedan psihijatar kojega smo poznavali, zainteresirao se za njegov slučaj. Nakon što je proveo čitav jedan dan s Nickyjem, zaključio je da je Nicky nepopravljiv, beznadan slučaj. (Taj čovjek nije znao da je Nicky uživao zbunjivati "doktore za glavu".

Međutim, Isus je imao druge planove za Nickyja i za pet minuta postigao je upravo ono što su stručnjaci tvrdili da nije moguće. Nije prošao psihoanalizu niti mu je glava prošla pretragu. Ne, Bog je poslao strelicu u njegovo srce i ta strelica bila je istina evanđelja: "Nicky, Isus te ljubi!"

U jednom jedinom trenutku, nestalo je Nickyjevo kameno srce i bilo je nadomješteno srcem od mesa. Plakao je i sve nas grlio. Bio je nadnaravno promijenjen silom Božjoj, nakon što su ga stručnjaci našega društva otpisali.