SNAGA ZA STAJATI

Biblija kaže da je radost Gospodnja naša snaga. Bez nje, nemamo snagu za stajati. Ljubljeni, moramo paziti, jer krivica i osuda zbog grijeha apsolutno uništava radost Gospodnju.

Mnogi kršćani su upravo sad u tom ropstvu. Oni ne uspijevaju prihvatiti potpuno i besplatno oproštenje i vjeruju da nemaju prava biti radosni. Kroz čitavo Pismo Bog izlijeva svoje ulje radosti na one koji su naučili mrziti svoj grijeh i ljubiti njegovu pravednost. To je ono što Riječ kaže o Isusu: "Ljubio si pravednost, a mrzio bezakonje, zato te Bog, tvoj Bog, pomazao uljem radosti mimo tvoje drugove"(Heb 1,9).

Ljudi koji su odložili svoje grijehe i hodaju s Gospodinom mogu biti u borbi koja još nije riješena. Ali oni su tako privlačeni Gospodinu da je ishod neizbježan: imat će radost!

Pretpostavimo da se Isus pojavi u tijelu, odjeven kao običan čovjek, i sjedne do vas. Vi kao povrijeđen, poražen kršćanin, mrka pogleda, kriv, osuđen i uplašen ne uspijevate ga prepoznati kad počne razgovarati s vama:

"Ljubiš li stvarno Gospodina?" pita.
Vjerojatno biste odgovorili: "Doista ga jako ljubim!"
"Sagriješio si, zar ne?"
"D-d-da", odgovarate.
"Vjeruješ li da oprašta svima koji priznaju i obrate se od svoga grijeha?"
"Da, ali … žao mi je, gospodine. Vjerujem da sam povrijedio mog Spasitelja, doista ga povrijedio."
"Ako si priznao, zašto nisi primio oproštenje?"
"Učinio sam to mnogo puta!"
"Vjeruješ li da će ti oprostiti 499 puta, kad god priznaš i pokaješ se?"
"Da."
"Mrziš li svoj grijeh? Želiš li još uvijek Isusa?"
"O, da!"
"Zašto onda dopuštaš da ti đavao otima pobjedu križa, snagu krvi Janjeta? Zašto ne prisvojiš njegovu radost i ne gledaš gore?"

Ljubljeni, ne odustajte i ne dižite ruke od radosti Gospodnje! Imate pravo slaviti ga – pjevati, klicati i biti sretni u Gospodinu – jer imate Oca koji oprašta!