USTOLIČEN KAO KRALJ

Apostol Pavao piše da kad Isus ponovno dođe, "pokazat će tko je blaženi i jedini Vrhovnik, Kralj kraljeva i Gospodar gospodarâ" (1 Tim 6,15). Pavao u biti kaže: "Kad Krist dođe, svima će pokazati tko je Gospodin!"

Bog Otac ustoličio je Krista kao kralja nad svim narodima i svom prirodom te kao Gospodara nad crkvom. Pavao kaže: "Nije važno kako stvari izvana izgledaju. Sve se može činiti kao da je izvan kontrole i kao da je đavao preuzeo vlast. Ali istina je to da je Bog sve stavio pod Isusove noge i on je još uvijek kralj nad svime!"

"U njemu je sve stvoreno – sve na nebu i na zemlji, vidljivo i nevidljivo, bilo prijestolja, bilo gospodstva, bilo poglavarstva, bilo vlasti; sve je stvoreno po njemu i za njega" (Kol 1,16). "On je i Glava Tijela, Crkve … da u svemu bude prvi" (Kol 1,18).

Ovi odlomci dokazuju da je svemoćni Bog postavio Isusa Krista kao Gospodara i sva vlast je predana u njegove ruke. Međutim, svuda oko sebe vidimo da naše društvo i vlast zbacuju Krista s prijestolja, odbijajući priznati njegovu moć i kraljevsku vlast. Uklanjamo Boga iz naših škola i sudova i ignoriramo ga kad stvaramo zakone. I sad žanjemo strašnu žetvu.

Vjerujem da je razlog iza svega prolijevanja krvi, nasilja, rasne mržnje, moralnog srozavanja, zloupotrebe droge i izbijanje smrtonosnih spolnih bolesti u našem društvu, naše odbacivanje Kristova gospodstva. Zakonodavci, pedagozi i mediji učinili su Boga predmetom o kojem se ne smije govoriti.

No moja briga ide dalje od odbacivanja Isusova autoriteta u našoj zemlji. Vjerujem da je problem Kristova zbacivanja s prijestolja daleko gori, daleko tragičniji, jer se događa i u njegovoj crkvi. To je istina! Naš uzvišeni Gospodin zbačen je s trona u crkvama širom naše zemlje i u životima mnogih vjernika.

Razumljivo je da bezbožnici žele zbaciti Krista. Ali kako mora žalostiti Boga kad vidi da su Krista zbacili oni koji se nazivaju njegovim imenom.