POZVANI DA BUDEMO DRUKČIJI - Gary Wilkerson

Bog nas je pozvao da budemo drukčiji od svijeta – izrazito drukčiji.
"Zemaljski čovjek ne prima ono što dolazi od Duha Božjega, jer je to za nj ludost. On to ne može ni upoznati, jer se to mora uz pomoć Duha prosuđivati" (1 Kor 2,14).
Ta razlika je točno ono što svijet treba. Kao što Pavao kaže: "Ako svi prorokuju, a uđe kakav nevjernik ili neupućeni, svi ga opominju, svi ga ispituju i prosuđuju; otkrivaju se tajne njegova srca. I tako, past će ničice, pokloniti se Bogu i priznati da je doista Bog među vama" (1 Kor 14,24-25).
Naš prvi zadatak je da zaustavimo nestašicu Božje Riječi među nama. Susret s njegovom Riječi riješit će nas, kao kršćana, da "stvari idu kao i obično". To će nas suočiti s našom sušom, hladnoćom i ležernošću prema Kristovu putu. I to će nas poslati na naša koljena u molitvi da Bog donese promjenu.
Molitva mijenja stvari! Ona mijenja naše srce, našu obitelj, našu crkvu i na kraju naš svijet. Molim vas, pridružite mi se u predanju ovim trima stvarima:
Molite da Riječ Božja obavi djelo u našim srcima.
Stojte besprijekorni kao glas za njegovu Riječ
Molite da On donese promjene koje jedino On može donijeti.
Moja molitva je da vidimo Boga kako se očituje kao što je učinio u tolikim probuđenjima i pokretima koji su potpuno promijenili kulture. Jedino on može zaustaviti trenutačni val zla i ponovno donijeti strahopoštovanje u kulturu koja je izgubila svoj put. Jedino on može probuditi crkvu, okrenuti nas prema pokajanju i donijeti duhovno probuđenje našem društvu.
Vratimo se Gospodinu svim svojim srcem. Tražimo njegovo lice i prizivajmo nebo da vidimo novo i veliko djelo u našoj zemlji.