NAŠA NAJVEĆA BITKA

Mi kršćani snažno se borimo kako bismo otkrili volju Božju za naš život. A onda kad jednom vjerujemo da smo našli njegovu volju, teško se mučimo da bismo je vidjeli ispunjenu.
Uvjeren sam da ova borba da se nađe volja Božja – da se živi u njoj, hoda u njoj i vidi njezino ispunjenje – može postati naša najveća bitka. A ta bitka se pojačava kad god se nađemo u strašnim prilikama.
Mnogi kršćani jednostavno ne mogu prihvatiti gdje su upravo sada. Njihovi životi opterećeni su ozbiljnim problemima. Za neke, breme je dugotrajna bolest. Za druge je to nespašen ljubljeni. A za sve veći broj bitka je sad financijska kriza. Vrlo malo kršćana prihvaća da takva bremena mogu biti dio Božje savršene volje za njihov život.
Kao propovjednik evanđelja, znam da sva vjera i nada moraju imati temeljnu istinu na kojoj će rasti. Što je ta temeljna istina? Jednostavno ovo: Moram znati i vjerovati da sam u Božjoj savršenoj volji – upravo sada, upravo tu gdje jesam, u ovom sadašnjem vremenu i mjestu.
Jednostavno rečeno, bez obzir na stanje u kojem se nalazim – bio bogat ili siromašan, bolestan ili zdrav, u zatvoru ili slobodan – moram vjerovati da sam u središtu Božje savršene volje za moj život. Prihvaćam da su moji koraci određeni od Gospodina.
Ja se osobno poistovjećujem s Pavlom: "U kakvom god stanju se nalazim, zadovoljan sam" (vidi Fil 4,11).
Zahvalan sam Bogu za Pavlov primjer. Ovaj vjeran apostol znao je kako obilovati u blagoslovima, ali i kako se radovati u vremenima nedaća. Bez obzira na njegovo vanjsko stanje, bez obzira na pritisak njegovih situacija, on je uvijek znao da je u središtu Božje savršene volje.