DOTAKLA JE SKUT NJEGOVA OGRTAČA - Gary Wilkerson

Postoje vremena u životu kad stvari izgledaju jako jadno, ali mi možemo reći Bogu: "Svu svoju vjeru stavljam u tebe, jer iako moja situacija izgleda beznadna, tebi ništa nije nemoguće" (vidi Lk 18,27).
U Marku 5 čitamo da je Isus bio na putu u Jairovu kuću, a slijedilo ga je veliko mnoštvo.
"A žena neka bolovala dvanaest godina od krvarenja. Mnogo je pretrpjela od pustih liječnika i potrošila sve imanje, a nije od toga imala nikakve koristi. Štoviše, bilo joj samo još gore. Ona ču što se govori o Isusu, dođe među narod straga i dotače se njegova ogrtača" (Mk 5,25-27).
Drugi prijevod kaže da se dotakla skuta njegova ogrtača. Iako je njezino stanje postajalo sve gore, mislila je: "Dotaknem li se samo i njegovih haljina, ozdravit ću" (Lk 18,28).
Njezina vjera je govorila: "Ja to mogu", a onda: "Isus će učiniti ostalo." Gledala je u nemoguće i potvrđivala da Isus to može učiniti.
Volim vjeru ove žene. Nije imala razloga imati vjeru jer ništa što je učinila nije djelovalo. Ali čvrsto se uhvatila ove jedne posljednje nade, ove jedne posljednje želje. Rekla je sama sebi: "Dotaknut ću samo skut njegova ogrtača. Uhvatit ću Isusa!"
Probila se kroz mnoštvo i dotakla skut njegova ogrtača – i "odmah joj prestade teći krv, i ona na svom tijelu osjeti da je ozdravila od bolesti" (Mk 5,29).