OČI SRCA - Jim Cymbala

Možete naći relativno novog vjernika u planinama Perua koji razumije više o Bibliji nego neki teolog s doktoratom filozofije. Zapravo, taj neobrazovan Peruanac možda ne zna samo više o Bibliji, nego možda i poznaje Gospodina na način na koji ga poznavalac grčkog ili hebrejskog ne poznaje. Sjetite se, bio je to Isus koji je, radujući se, rekao:
"Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, jer si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima" (Lk 10,21).
MOLITE PRIJE ČITANJA RIJEČI
Mnogima od nas je lako svakodnevno primaknuti se Riječi Božjoj  bez imalo ovisnosti o Duhu Svetom. Često ne molimo prije čitanja Biblije, iako nam je potrebna Božja pomoć da razumijemo njegovu Riječ. Što smo pametniji i obrazovaniji, teže nam je dolaziti kao djeci, uzdajući se da će nam Duh učiniti Riječ stvarnom. Mi moramo imati pomoć Duha i on će nam, ako tražimo s vjerom, pomoći.
Psalmist je molio:
"Otvori oči moje, da gledam divote tvoga Zakona" (Ps 119,18).
Vidite li da ova molitva ne traži otvorene oči da "čita tvoj Zakon" ili da "razumije tvoj Zakon"? Ne, psalmistova molitva traži Boga nešto o čemu rijetko razmišljamo kad otvaramo Riječ: "Otvori oči moje, da gledam divote tvoga Zakona." Nije govorio o svojim fizičkim očima, govorio je o  očima srca.
NEPREKIDNO OTKRIVENJE
Svi imamo dva para očiju. Imamo oči u našoj glavi i imamo oči srca, na koje Biblija misli na mnogo mjesta (primjerice, Efežanima 1,18). Proces viđenja duhovnih stvari kroz oči srca, ne pukim umom, naziva se "otkrivenje". To nije neka ludost divljih, zbunjujućih i čudnih manifestacija. To je svakidašnje djelo Duha Svetog u svima koji to žele.