DOĆI U ISPRAVAN ODNOS S BOGOM - Carter Conlon

Danas vas molim – kao pastor, otac, brat – da dođete u ispravan odnos s Bogom. Povremeno se osjećam poput Noe, stojeći izvan mjesta potpune sigurnosni dok ljudi ležerno prolaze pored njega. U Noino vrijeme, mnogi koji su ga čuli možda su se čak složili s njim, no još uvijek su odbijali okrenuti se sa svojih vlastitih putova i slijediti Boga. Međutim, vi i ja moramo shvatiti da u dolazećim danima nećemo biti u stanju opstati ako se u potpunosti ne odlučimo poslušati Gospodina. Kao što Pismo kaže:
"A sada – zatvorivši oči nad vremenima neznanja – Bog poručuje ljudima da se svi i svagdje obrate" (Dj 17,30).
Drugim riječima, Gospodin nam zapovijeda promjenu srca, da se složimo s njim i okrenemo od onoga što je pogrešno.
SLUŠANJE BOŽJEGA GLASA
U posljednje vrijeme sam molio: "Gospodine Isuse, pomozi mi da vidim ako je u mom životu nešto što bi me moglo odvesti s puta i, ako je tako, budi mi milostiv da to odbacim." Tijekom moga života, Bog je stavio svoj prst na stavove koje sam prigrlio, za koje sam mislio da su prihvatljivi, ali u stvarnosti nisu zadovoljavali Božji standard. Neke navike bile su očigledne, druge ne. Ali vjerujem, jedna stvar koja me održala na nogama dok nisam došao do ove točke u svom životu je ta da se moje srce otvorilo za Gospodina da mi govori i ukori ako je potrebno.
I tako vas ponovno pitam, može li vam Bog govoriti? Može li Bog ići za tom stvari srca; tom navikom u važem životu; tim osjećajem samopravednosti? Ili ćete odbaciti njegov savjet i završiti isključeni od njegove sile?
IZABERITE PONIZITI SE
Ako neprestano izabirate dolaziti k njemu u poniznosti srca i sa spremnošću složiti se s njegovom Riječi, Bog će spustiti planine i podići doline. On će stvoriti jasan put između vas i njega te ćete otkriti kako ne obećava samo da će vas sačuvati, nego vam dati i silu, radost i pobjedu u dolazećim danima!