OTKRIVENJE NJEGOVE SLAVE

Divna je stvar imati kvalitetno vrijeme s Gospodinom. On obećava da dok budete tražili više prisnosti s njim, njegova će nazočnost izbiti u vašem životu, čineći njegov božanski red svuda oko vas. Međutim, dogodit će se čak nešto više od toga: neprestana težnja za Božjom nazočnošću odvest će vas u otkrivenje Kristove slave.
Mojsije je tražio Boga očitovanje njegove nazočnosti "da te shvatim" (Izl 33,13). Evo kako je Bog odgovorio svom sluzi: "Ja ću osobno s tobom poći … i počinak ti priuštiti" (Izl 33,14).
Ova Mojsijeva molba bila bi dovoljna za većinu kršćana. Tko od nas ne želi Božje obećanje mira i počinka? Što bi još netko mogao poželjeti? Međutim, jamstvo Božje nazočnosti za Mojsija nije bilo dovoljno. On je znao da postoji više te je zamolio: "Pokaži mi svoju slavu" (Izl 33,18).
I Bog je Mojsiju pokazao svoju slavu!
Slava Gospodnja nije se pojavila u nekom svjetlucavom oblaku ili nekoj snažnoj demonstraciji sile. Umjesto toga, Bog je svoju slavu pokazao u jednostavnom otkrivenju svoje naravi: "Jahve prođe ispred njega te se javi: 'Jahve! Jahve! Bog milosrdan i milostiv, spor na srdžbu, bogat ljubavlju i vjernošću, iskazuje milost tisućama, podnosi opačinu, grijeh i prijestup" (Izl 34,6-7). Vidite li? Božja slava bila je otkrivenje njegove dobrote, milosrđa, ljubavi i samilosti.