NA ČIJOJ STE VI STRANI?

Danas mnogi kršćani bježe da se sakriju od brojnih nesreća. Takozvani proroci govore ljudima da dođu u njihov siguran zaklon. Mesijanski Židovi upozoravani su da se vrate u Izrael kako bi pobjegli od financijskog kolapsa koji se očekuje u Americi.
Znam gdje ja želim biti kad se stvari raspadnu. Kad financijsko tržište krahira, ja želim poći na Wall Street gdje sam bio tijekom kraha 19. listopada 1987. godine. Želim biti tamo poput modernog Henoka hodajući i razgovarajući s Bogom, bez straha – miran, neustrašiv svjedok, propovijedajući Isusa ljudima čiji se svijet urušio.
Isus nam nije rekao da se sakrijemo; on je rekao: "Idite!" Ja želim biti tamo gdje je Duh Sveti – i možete biti sigurni da će on biti na prvim crtama bojišnice, pozivajući uznemirene i uplašene k sebi.
Henok je vidio da je njegovo vlastito društvo pokvareno i dok je gledao sve do posljednjih dana, sve što je mogao reći, bilo je: "Beznožno!" Henok, sedmi od Adama, prorokovao je o tim danima, govoreći: "Pazite! Dolazi Gospodin sa svojim svetim Desettisućama da sudi svima i da kazni sve bezbožnike za sva njihova bezbožna djela koja bezbožno počiniše i za sve uvredljive riječi koje oni, bezbožni grešnici, izgovoriše protiv njega" (Jd 14-15).
Hodate li s Gospodinom? Onda morate vidjeti svijet kao što ga je vidio Henok: bezbožnog i punog duha Antikrista. Kako možete biti dio onoga što je bezbožno? Kako možete prijateljevati s onima koje On dolazi suditi? On dolazi s Desettisućama svetih da sudi grešnom, izgubljenom svijetu. Na čijoj ste vi strani?