ŽIVE BOŽJE POSLANICE

"Vi ste naša poslanica upisana u našim srcima koju poznaju i čitaju svi ljudi" (2 Kor 3,2).
Imam pitanje za vas: Što vaš život govori onima oko vas? Što piše u knjizi vašega života? Kakav je učitelj vaš život?
U naš ured slijeva se mnoštvo svjedočanstava. Čitamo priče o onima koji su puni nade usprkos gubitka posla; koji imaju mir usprkos fizičke bolesti; koji hrabro hodaju usprkos beskrajnom trpljenju. Svi oni imaju ovo zajedničko: oni mole.
MOLITVA – ZAJEDNIČKI NAZIVNIK
Jedna takva sluškinja odana je žena Božja koja prolazi kroz žestoku kušnju. Ona svakodnevno ima težak zadatak nositi se s mentalno zaostalim sinom i starijom dementnom svekrvom. Ta žena mora biti budna dvadeset četiri sata jer bi jedan od njih mogao pobjeći ili zapaliti kuću. Ona govori kako povremeno postaje umorna, pitajući se hoće li moći podnijeti još jedan dan.
Sve to svodi se na jedno: ona moli. Ova žena iz prve ruke zna kako svakodnevno hrabro doći do Božjega prijestolja milosti da nađe milosrđe za pravodobnu pomoć.
NEUSTRAŠIVO POUZDANJE
Takvi su učitelji žive poslanice, Božja ljubavna pisma beznadnom svijetu. A takvi su postali neprekidnim zajedništvom s Gospodinom u svakoj kušnji i borbi. Oni se potpuno pouzdaju u Isusa da će im obnoviti snagu za dalje i oslanjaju se na Duha Svetog za vodstvo i milost za pravodobnu pomoć.
Pitam vas, služite li drugima svojim primjerom? Potičem vas da svakodnevno odlazite Gospodinu po sve milosrđe i snagu koji su vam potrebni. On vas poziva kao jednoga od svojih učitelja!