OVAJ SVIJET NIJE NAŠ DOM

Kad Duh Sveti dođe poput bujice kiše, probudit će Kristovu zaručnicu povikom. Što će biti taj povik Duha? "Zaručnik dolazi! Iziđite mu u susret" (Mt 25,6).
Tragično, ali danas je poruka o Kristovu drugom dolasku gotovo nestala s propovjedaonica. Čak i na internetu, gdje su bezbrojne poruke pune govora o crkvi, nema ni glasa o Kristovu dolasku. Međutim, Ivan kaže da će vapaj crkve u posljednjim danima biti:
"Duh i zaručnica vele: 'Dođi!' Tko čuje, neka rekne: 'Dođi!' Tko je žedan neka dođe; tko želi, neka badava uzme vode života" (Otk 22,17).
Recite mi, gdje su glasovi koji viču: "Dođi, Gospodine Isuse"? Krist je upozorio svoju crkvu:
"Dakle: bdijte, jer ne znate u koji dan dolazi vaš Gospodin" (Mt 24,42).
Gdje je crkva koja bdije, čeka, žudi za Isusom?
"Zato i vi budite pripravni, jer će Sin Čovječji doći u čas kad se ne nadate" (Mt 24,44).
TULUM JE ZAVRŠIO
Isus je imao snažne riječi za one koji će ismijavati njegov skorašnji povratak:
"Ali ako zli sluga u srcu svome kaže: 'Moj gospodar neće doći zadugo' i počne … jesti i piti s pijanicama, doći će gospodar njegov u dan kad ga ne očekuje i u čas koji ne poznaje" (Mt 24,48-50).
Pitam vas, je li ikada postojalo vrijeme kad je čovječanstvo bilo tako zahvaćeno gramzljivošću? Tulum je završio – tresu se gospodarstva čitavog svijeta – međutim, mnogi, uključujući i mnoge u crkvi, to ne priznaju. Sada se Duh Sveti počinje izlijevati kako bi probudio zaspalu crkvu da je pripremi za svoj dolazak: "Ovaj svijet nije vaš dom. Razbudite se! Pripremite se da sretnete svoga Zaručnika!"