NADNARAVNO POHOĐENJE

Uvjeren sam da Gospodin pokušava doprijeti do svoga naroda kao nikada ranije.
Kao što Pismo predskazuje, đavao je sišao s velikim gnjevom, znajući da ima još malo vremena (Otk 12,12). I upravo sada narod Božji treba veliko izliće Duha Svetog, nadnaravni dodir čak i veći od onoga na Pentekost.
Razmislite o sljedećem: Isusovi sljedbenici nisu se na Pentekost bojali nuklearnog oružja. Nisu se suočavali s homoseksualnim brakovima u društvu. Oni nisu drhtali dok je gospodarstvo čitavoga svijeta teturalo na rubu kolapsa. Potpuno je jasno da nam je potrebna sila Duha Svetog kako bismo se suočili s ovim posljednjim danima.
VAPAJ NAŠEGA SRCA
Doista, vapaj na koji se danas pozivamo čuo se u Izaijino vrijeme:
"O da razdreš nebesa i siđeš, da ime svoje objaviš neprijateljima: pred licem tvojim tresla bi se brda, pred tobom bi drhtali narodi … Odvijeka se čulo nije, uho nijedno nije slušalo, oko nijedno nije vidjelo, da bi koji bog, osim tebe, tako što činio onima koji se uzdaju u njega" (Iz 63,19; 64,1-3).
Odakle je dolazio taj vapaj? Izgovorio ga je prorok koji se rastužio nad mrtvilom naroda Božjeg, čovjek koji je jasno znao što je bilo potrebno: nadnaravno pohođenje od Gospodina. Izaija je rekao: "Gospodine, ne možemo dalje kao dosad, s istom mrtvom vjerskom rutinom. Potreban nam je dodir od tebe kakav nikada nismo doživjeli.