PODIZANJE VAPAJA

Naš Gospodin ima sveti ostatak u svakoj naciji. I upravo sada on priprema ljude koji su se pokrenuli da ga uhvate. U malim crkvama i okupljanjima širom svijeta – u Kini, Indiji, Europi, Africi, Sjevernoj i Južnoj Americi – diže se vapaj i on postaje sve jači:
"O Bože, siđi! Pošalji oganj svoga Svetog Duha! Rastali svu tjelesnost i očituj svoju nazočnost!"
Oni znaju da se Isusove riječi učenicima odnose i na njih: "Moj Duh promijenit će sve – u jednom trenutku. Rastalit će se sve gore tvrdoće i nevjere i svi koji su se dizali protiv mene doći će tada gomilice." Kad se to dogodi, neće biti reklamiranja tog događaja – neće biti televizijskih kamera, istaknutih evanđelista, organizatora "probuđenja". Umjesto toga, bit će samo očajan, gladan narod koji će čekati na Gospodina da se otkrije u svojoj slavi i spasonosnoj sili.
SVIJET JURI IZVAN KONTROLE
Narod Božji zna da je Bog jedini izvor održanja u ovim nemirnim vremenima, a ubrzo će to znati i svijet. Dok gospodarstvo širom svijeta tone sve dublje, dok Iran i Rusija postaju sve veće prijetnje i događaju se globalne katastrofe – ljudi neće tolerirati poruke kako da se sami ispune. Zahtijevat će da upoznaju stvarnost Boga u svijetu koji juri izvan kontrola.
Obećanje koje je Bog dao Izaiji odnosi se na nas danas:
"Odvijeka se čulo nije, uho nijedno nije slušalo, oko nijedno nije vidjelo, da bi koji bog, osim tebe, takvo što činioonima koji se uzdaju u njega" (Iz 64,3).