SLIJEDEĆI ISUSOV PRIMJER - Gary Wilkerson

Prije svega nekoliko desetljeća, ako je nacionalni vođa bio uhvaćen u bilo kakvom skandalu, odmah je odstupio. Ali danas je malo stida spojeno s tim djelima. Mislim na Gospodnje riječi Jeremiji: "Neka se postide što gnusobu počiniše, no oni više ne znaju što je stid, ne umiju se više crvenjeti. Zato će popadati s onima što padaju, srušit će se kad stanem kažnjavati – govori Jahve" (Jer 8,12).
Kao kršćani znamo da naša nada nije u ovom svijetu. Kad god smo stavili našu nadu u vođu ili instituciju, razočarali smo se. Međutim, otvoreni grijeh koji se nagomilao posljednjih dvadeset godina postao je zločin. I kao što je Bog rekao Jeremiji, on neće šutjeti.
U vremenu od samo nekoliko godina homoseksualizam je postao normaliziran iako Biblija jasno uči protiv njega. Kao kršćani, mi volimo homoseksualce ili bilo koga drugog tko ima problem sa seksom. Međutim, kako god vi gledali na to, istospolna seksualna praksa ne može se uskladiti s Pismom. (Neke crkve kažu da može, ali pokušavajući to, duboko kompromitiraju Božji autoritet.)
Dok slijedimo Isusov primjer da požrtvovno volimo sve ljude, uključujući homoseksualce, etiketirani smo kao mrzitelji i licemjeri. Ali nema govora mržnje u Bibliji, samo neugodan govor o grijehu. Upravo sada društvo nam zapovijeda da izvadimo odlomke koji govore o homoseksualizmu kao grešnom. Moje srce je slomljeno nad time, jer homoseksualcima se prodaje laž. Nije važno tko smo mi; ako se ne okrenemo od grijeha, naš odnos s Bogom užasno se kvari.