ŽEDAN BOGA - Jim Cymbala

Nakon nedavnoga molitvenog sastanka utorkom navečer u Brooklyn Tabernacleu, upoznali su me s pastorom koji nas je posjedio s malom skupinom vođa iz svoje crkve. Poželio sam mu dobrodošlicu i pitao ga odakle je.
"Iz Kentuckyja", odgovorio je.
"To je prilično daleko od grada New Yorka", odgovorio sam. "Kako dugo ćete biti ovdje?"
"Vraćamo se večeras. Krenuo sam rano jutros samo da budem na ovom molitvenom sastanku."
Bio sam šokiran. "Stvarno? Čitav taj put samo za jednu službu?"
"Brate, žedan sam Boga", rekao je sa svom ozbiljnošću. "Ne mogu dalje. Istrošen sam i pregorio. Očajnički trebam nešto od Duha Božjeg."
NE DIŽITE RUKE
Dok je ovaj pastor govorio, nisam mogao a da se ne sjetim Davidove molbe:
O Bože, ti si Bog moj:
gorljivo tebe tražim;
tebe žeđa duša moja,
tebe želi tijelo moje,
kao zemlja suha,
žedna, bezvodna.

(Ps 63,1).
Jeste li se ikada osjetili osušeni i pregaženi u svom kršćanskom životu? Kad se to dogodi, mnogi od nas samo nastavljaju dalje dok ne dosegnu točku duhovne iscrpljenosti. Neki ljudi dižu ruke i izigravaju licemjere, praveći se da su nešto što nisu.
POSTOJI OSVJEŽENJE
Jedna stara poslovica apsolutno je istinita:
"Trčiš li okolo, trčeći silaziš, a onda želiš otrčati."
Ali postoji lijek za ona sušna razdoblja kad previše trčimo okolo. On se nalazi u onome što je apostol nazvao "vremenima osvježenja" koja dolaze od nazočnosti Gospodnje (Dj 3,19).

Jim Cymbala je s manje od dvadeset članova započeo crkvu Brooklyn Tabernacle u jednoj maloj, oronuloj zgradi u problematičnom dijelu grada. Jim Cymbala je s manje od dvadeset članova započeo crkvu Brooklyn Tabernacle u jednoj maloj, oronuloj zgradi u problematičnom dijelu grada. Kao čovjek rođen u Brooklynu, dugo je prijatelj s Davidom i Garyjem Wilkersonom.