ISUS – NAŠA SIGURNOST

Nekoliko mjeseci nakon 11. rujna, jedne newyorške novine donijele su ovaj naslov: "GRAD STREPNJE". Služba domaće sigurnosti upozorila je da je razotkriven planirani teroristički napad i alarm za terorizam povišen je bio na narančasti kod.
SKRIVENI STRAHOVI
Toga istog dana, jedan newyorški policajac razgovarao je sa mnom o nesigurnosti i uzbuni unutar policijskih snaga i vatrogasnih odjela. Njihov macho izgled skriva tajne strahove, jer je većina od njih tijekom napada 9. rujna izgubila prijatelje.
Čak i sada, godinama kasnije, kad god netko od Newyorčana putuje kroz tunele ili preko mostova, zadržava dah i moli za zaštitu. Samo jedno zaustavljeno vozilo može izazvati paniku. Najveći strah koji proganja ovaj grad je bomba u torbi, nuklearnih ili bioloških mogućnosti. Mnogi su ljudi počeli nositi male plinske maske. Građanstvo kao da se prepustilo neizbježnom, vjerujući da će se na kraju dogoditi napad velikih proporcija. Nitko ne zna kada, ali ta misao teško visi nad stanovništvom.
IZVOR POMOĆI
Međutim, nema straha među vjernicima. Umjesto toga,  ako dođe do napada, mi želimo biti na raspolaganju kako bismo pomogli u vrijeme krize. Na taj je način naša crkva pripremila naše ljude. Usred ovih strašnih vremena, Duh Božji djeluje na čudesan način. Mnogi širom grada New Yorka dolaze Kristu i vidi se povećana glad za Bogom među mladim ljudima.
Neka ovo bude stav srca svih slugu Božjih u ovim danima straha i bojazni. Gospodin je uklonio sav strah od svoga naroda, tako da u vrijeme nevolje može biti izvor pomoći svijetu.