ODGOVORIT ĆE

Mi koji prisno poznajemo Gospodina iskusili smo tijekom godina mnoga čuda. Bili smo blagoslovljeni njegovim izbavljenjem iz velikih kušnji i nevolja.
Iz desetljeća u desetljeće dokazivali smo Božju vjernost usred strašnih prilika. Upoznali smo ga kao izvor snage; bili smo često dotaknuti Kristovom iscjeljujućom rukom; često smo upoznali utjehu i vodstvo Božjega Duha. Imamo veliko znanje o mnogim dragocjenim Gospodnjim obećanjima jer smo ga vidjeli kako nam ih tijekom godina vjerno ispunjava.
NEDOTAKNUTA MLADEŽ
Međutim, činjenica je da naše propovijedanje i iskustva nisu dotaknuli mladu generaciju iza nas. Ti mladi nisu nadahnuti ljepotom Riječi Božje jer je nisu čuli propovijedati u čistoći. Umjesto toga, uglavnom su bili primamljeni u crkvu aktivnostima i zabavom, koje su usredotočene na tijelo. Jednom kad su u crkvi, jedino evanđelje koje čuju je ono koje je ugodno i nejasno. I ta ugodna i laka poruka potpuno ih je iznevjerila.
Znam da postoji nekoliko crkava koje dosežu mlade ljude u značajnom broju. Ali dolazeća generacija uglavnom nije upoznala, vidjela ili iskusila Božju čudotvornu silu. Recite mi, kome se oni mogu okrenuti? Za mene, njihov se položaj može obuhvatiti jednim nedavnim novinskim naslovom: SVIJET JE IZGUBIO SVAKI OSLONAC.
BOG ČUJE NAŠ VAPAJ
Prorok Izaija govorio je o dolazećem danu kad će se svijet hraniti "kruhom tjeskobe, pojiti vodom nevolje" (Iz 30,20). Izaija predskazuje da će se iz te tjeskobe i nevolje podići vapaj. A kad Bog začuje taj vapaj, "odmah će ti se smilovati; čim te čuje, uslišit će te" (Iz 30,19).