VAŠE VRIJEME S NJIM

Kralj Asa je odveo narod Božji u čudesnu pobjedu nad etiopskom vojskom od milijun ljudi. Nakon toga, svjedočio je da je Božja nazočnost rastjerala neprijatelja.
"Asa zavapi … O Jahve, tebi je ništa pomoći silnome ili nejakome! Pomozi nam … jer se na te oslanjamo i u tvoje smo ime izišli na ovo mnoštvo … Jahve razbi Etiopljane pred Asom" (2 Ljet 14,10-11).
Dok je Asa vodio svoju trijumfalnu vojsku natrag u Jeruzalem, na gradskim vratima susreo ga je prorok Azarja s ovom porukom: "Čujte me, Asa … Jahve je s vama, jer ste vi s njime; i ako ga budete tražili, naći ćete ga; ako li ga ostavite, i on će ostaviti vas. Dugo su Izraelci bili bez pravoga Boga … Kad su se u nevolji obratili Jahvi, Bogu Izraelovu, i stali ga tražiti, našli su ga" (2 Ljet 15,2-4).
Ovdje je tajna kako zadobiti i sačuvati nazočnost Božju u vašem životu. Gospodin je podsjetio Asu vrlo pouzdanim riječima: "Asa, nikada ne zaboravi kako si zadobio ovu pobjedu. Kad si bio u nevolji, tražio si me svim svojim srcem. Upamti, bila je to moja nazočnost koja ti je donijela pobjedu."
Danas oblak Božje nazočnosti visi nad vašom tajnom klijeti molitve. On će vas voditi, davati vam snagu i sačuvati vas u Božjem počinku, dajući vam vodstvo za dom, posao i odnose. S Gospodinom možete razgovarati bilo gdje – tijekom vožnje na posao ili na putu u školu. Možete sve drugo isključiti i reći: "Gospodine, upravo sada imam pola sata i želim s tobom razgovarati." To je vaše "tajno vrijeme" s njim.