VOLJA BOŽJA by Carter Conlon

Otkrivena volja Božja praktični je dio njegove volje na koju smo svi zajednički pozvani. Ne morate negdje tragati za njom – ona se nalazi ravno u Bibliji. Uzmete li konkordanciju i pogledate pod riječ "volja", vidjet ćete da je volja Božja jasno otkrivena kroz cijelo Pismo, posebno u Novom zavjetu. Pogledajmo neke primjere.

Apostol Pavao kaže: "Ovo je, naime, volja Božja: vaše posvećenje, to jest da izbjegavate bludnost, da svaki od vas zna steći svoju ženu s posvećenjem i poštovanjem" (1 Sol 4,3-4). Tu je gdje trebamo započeti, posebno u ovoj generaciji. Moramo odbaciti seksualni nemoral u svakom njegovom obliku. Moramo tražiti Boga za snagu da živimo svetim životom, odvojeni za njega.

Nastavljajući u Prvoj Solunjanima, nalazimo i drugi primjer otkrivene volje Božje: "U svakoj prilici zahvaljujte, jer je to za vas volja Božja, u Kristu Isusu" (1 Sol 5,18). U svakoj prigodi zahvaljujte – što znači da trebate zahvaljivati za dom koji imate, brak u kojem jeste, posao koji imate, obitelj čiji ste dio. Učite biti zahvalni umjesto neprestano moleći: "O, Bože, izbavi me odavde i ja ću ti služiti; izbavi me odavde i ja ću te ljubiti! Ako me odavde izbaviš, neće biti većeg štovatelja od mene!"

Ali Gospodin kaže: "Ne, to nije moja volja! Moja volja je da naučiš zahvaljivati gdje jesi. Naučit ćeš zadobiti pobjedu kamo sam te smjestio."

Dok nastavljate čitati kroz Pismo, otkrivate da je isto tako volja Božja naučiti govoriti istinu. Na kraju krajeva, ovo je kraljevstvo istine i mi predstavljamo Onoga koji je rekao: "Ja sam put, istina i život" (Iv 14,6). Volja Božja je da budemo odani i pouzdani i da ne odustajemo kad stvari ne idu dobro. Budimo odani na radnom mjestu kao djelatnik koji dolazi na vrijeme i odlazi kad je vrijeme.

Nemojte biti osoba koja čini volju Božju samo kad se osjeća dobro ili ako je zgodno. Tražite Boga da vam da srce kako biste se iskreno brinuli o ljudima.

__________
Carter Conlon pridružio se pastoralnom osoblju crkve Times Square 1994. godine na poziv pastora osnivača Davida Wilkersona i postavljen je za glavnog pastora 2001. godine.