TVOJA RIJEČ IZBAVLJENJA

Pismo kaže da dok je Ilija bio u pećini bježeći od Izebele, došao je "… silan vjetar, tako snažan da je drobio brda i lomio hridi, ali Jahve nije bio u olujnom vihoru" (1 Kr 19,11). Bog nije bio u toj poruci.

"Poslije olujnog vihora bio je potres, ali Jahve nije bio u potresu" (1 Kr 19,11). Očekujete li čuti neku žestoku riječ? "A poslije potresa bio je oganj, ali Jahve nije bio u ognju" (1 Kr 19,12).

Bog zna kakvu riječ vi trebate čuti kad ste pogaženi i povrijeđeni. To nije riječ osude, ni neka teška riječ, ni neka žestoka propovijed. Vjerujem da nam Gospodin govori u ovom odlomku: "Kad vas vaše kušnje saviju, neću oštro postupati s vama." Ne, Ilija je trebao čuti blag, ljubazan glas: "Poslije ognja (došao je) šapat laganog i blagog lahora" (1 Kr 19,12). Neki prijevodi taj izraz prevode kao "tihi glas".

Taj isti blag, tihi glas dolazi nam danas iz Očeva srca. I njegova poruka je ista: "Vidjeli ste ishod … koji … je Gospodin dao. Jer Gospodin je pun samilosti i milosrđa" (Jak 5,11).

"Milosrdan i milostiv je Jahve, spor na srdžbu i vrlo dobrostiv. Jarostan nije za vječna vremena niti dovijeka plamti srdžba njegova. Ne postupa s nama po grijesima našim niti nam plaća po našim krivnjama. Jer kako je nebo visoko nad zemljom, dobrota je njegova s onima koji ga se boje … Kako se otac smiluje dječici, tako se Jahve smiluje onima što ga se boje" (Ps 103,8-11.13).

Evo vaše riječi izbavljenja: Dignite se i uzdajte! Vrijeme je da vjerujete kako je Isus s vama u vašoj oluji. I on će vam dati snagu da je podnesete.

Ne vjerujte laži da ćete biti skršeni. Nije đavolja riječ posljednja. Gospodin je rekao: "Kako god se osjećaš napuknut, neću dopustiti da budeš slomljen. Neću dopustiti da se vatra ugasi. Moj će Duh piriti u žeravicu i tvoj plamen za mene ponovno će se razgorjeti."