RADOST NJEGOVU SRCU

Isus se radovao nad nama prije nego je svijet bio stvoren. On je unaprijed očekivao da će doći i boraviti u nama i učiniti nas svojim prebivalištem. Veselio se što ćemo se držati njega ostavljajući sve druge; da ćemo ga svakodnevno tražiti i provoditi kvalitetno vrijeme s njim; da će on dijeliti svoje tajne s nama i da ćemo mi rasterećivati svoje srce njemu; da ćemo se veseliti na njegovim putovima, istraživati njegovu Riječ za otkrivenja njegove pravde i drhtati od otkrivanja koja će nam njegova Riječ dati.

Biblija jasno izjavljuje da je Isus očekivao da budemo njegovo prebivalište. Dakle, ispunjavate li njegovo očekivanje? On je unaprijed očekivao da će provoditi čitav vaš život s vama, dakle, povećava li se vaša prisnost s njim? Ili ga na kraju danima zanemarujete?

Vaš zaručnik vas želi privući bliže k sebi. On vam želi otvoriti svoje srce i svakodnevno imati divno zajedništvo s vama. On čezne kako bi vam pokazao mnoge stvari, stvari koje nitko drugi ne vidi. Želi oblikovati vaš život kako biste rodili plod Duha. I želi uzeti od vas svaku slabost, strah, osjećaj nesavršenosti i manjkavosti.

Zauzvrat, trebali biste biti radost njegova srca – svojim suzama, prisnošću, odanom pobožnošću. Vaše riječi trebale bi mu biti one od zaručnice: "Zaželjeh se sjeni (njegove) te sjedoh, i plod (njegov) bijaše sladak nepcu mojemu" (Pnp 2,3). "Daj mi da vidim pojavu tvoju, daj mi da čujem tvoj glas" (Pnp 2,14).

Sama pomisao na ovaj odnos s vama učinila je da se Krist raduje daleko prije nego je svijet bio stvoren. Međutim, sad kad je došlo vrijeme da se uživa u tom odnosu, vi zanemarujete i ignorirate Gospodina. Imate vremena gledati televiziju, ići u kupovinu, surfati po Internetu, obrađivati vrt, ali nemate vremena za Isusa. Pitam vas, vjerujete li da će on nastaniti srce zaručnice koja se dosađuje s njim? Zašto bi on nastavio prebivati u nekome koji nema vremena biti s njim, razgovarati s njim, slušati ga?

Evo ozbiljnog upozorenja: Isus neće prebivati u onima koji ga zanemaruju i ignoriraju. Možda ćete prigovoriti: "Ali ljubim Gospodina, ne izbjegavam ga." Činjenica je da ako ponekad tjednima zanemarujete molitvu i njegovu Riječ, ako nemate osoban, prisan odnos s njim, onda ste dali svoj iskaz. Izjavili ste: "Moja djela dokazuju da nemam žarku ljubav za Isusa. Moja obitelj, karijera i osobne želje dolaze prve."