PROMATRAJ KAKO NEPRIJATELJ BJEŽI

"Jer na žednu ću zemlju vodu izliti, i po tlu sušnome potoke" (Iz 44,3).

Je li vam Gospodin donio svoju Riječ koja gasi žeđ? Je li vam došao u vašem sušnom razdoblju i preplavio vas svojim Duhom? Pijete li čistu vodu njegove Riječi?

Ako je tako, spremni ste zatražiti drugo obećanje saveza: "Izlit ću duh svoj na tvoje potomstvo, i blagoslov na tvoja pokoljenja. Rast će kao trava pokraj izvora, kao vrbe uz vode tekućice" (Iz 44,3-4).

Kao što možda znate, vrbe rastu brzo, visoko i široko. Često ih vidite kako rastu uz potoke ili neku drugu vodu. Bog ovdje govori: "Jer si moj izabrani, izlit ću mog Duha na tvoju djecu. I učinit ću da narastu visoko te da budu jaki u Gospodinu."

Dok čitate i čitate ove retke, potičem vas da ispunite imena svoje djece koji ne slijede Gospodina. Zahtijevajte Božje obećanje moleći: "Gospodine, rekao si da ćeš izliti svog Duha na moju djecu. Sad blagoslovi mog sina (stavite ovdje njegovo ime). Izlij svog Duha na moju kćer (stavite ovdje njezino ime). Učini da oboje žeđaju za tvojom živom vodom i okrenu se tebi."

Na kraju, Bog kaže da će vaša djeca svjedočiti: "Ja sam Jahvin" (Iz 44,5). Kakvo nevjerojatno obećanje!

No ta obećanja nisu za svakoga tko samo kaže: "Ja sam Kristov." Ona su samo za roditelje koji gladuju i žeđaju, za one koji svakodnevno piju iz Riječi Božje, redovno mole i traže da Duh na njih izlije svoju silu i nazočnost.

Ako to opisuje vas, onda se uzdajte u Božja obećanja – sva! Zahtijevajte ih kao svoja i čvrsto ih držite pred Gospodinom u svojim zagovaranjima. A onda okupajte svoju obitelj u molitvi i promatrajte kako neprijatelj bježi.