SUDOVI GOSPODNJI SU ISTINITI

Davidova ljubav za Gospodina nikada nije ohladnjela jer je imao poštovanja za svaku riječ. "Neokaljan strah Jahvin – ostaje svagda; istiniti sudovi Jahvini – svi jednako pravedni, dragocjeniji od zlata, od zlata čistoga, slađi od meda, meda samotoka. Sluga tvoj upozoren je njima; tko ih drži, velika mu nagrada" (Ps 19,10-12). "Sluga tvoj upozoren je njima." Tko će upozoriti sve one zavedene ovce čiji pastiri im ne kažu istinu? Oni propovijedanje o sudnjem danu nazivaju negativnim, lažnim proročanstvom, ali David i proroci nazivali su sve to slatkim medom.

Najslađa, najmilosrdnija stvar koju Bog danas čini za svoj narod je da još jednom šalje neustrašive proroke i stražare kako bi probudili crkvu i usadili u nju strah Božji. Kako slatko zvuči: "Ako se ne obratite, umrijet ćete u svojim grijesima!" Med! "Zemlja sa svojim ostvarenjima u ognju će se rastopiti." Med! Vjerujem da možete zajedno s Jeremijom reći: "Kad mi dođoše riječi tvoje, ja sam ih gutao; riječi tvoje ushitiše i obradovaše srce moje" (Jer 15,16).

Isus je upozorio: "Ali tko ustraje do konca, bit će spašen" (Mt 24,13). To govori o onima čija ljubav se nikada ne smanjuje, nego naprotiv, raste i ne odustaje ni u jednoj kušnji. Timotej povezuje to s našim stavovima prema zdravoj nauci: "Jer doći će vrijeme kad ljudi neće podnositi zdrave nauke … te će odvratiti uši od istine, a okrenut će se bajkama" (2 Tim 4,3-4). U samim ovim posljednjim danima dolazi veliki otpor prema čistoj, neiskvarenoj nauci. Zdrava nauka suobličuje slušatelje s pobožnošću, ali mnogi je ne podnose – niti će je. Naširoko se odbacuje propovijedanje o svetosti i proročkim upozorenjima (vidi 2 Sol 2,10-12).

Tisuće kršćana u ponoć će biti tako hladni da ih čak ni sudovi koji će padati neće vratiti natrag k Bogu. Jeremija je oplakivao svoj narod: "Biješ ih, ali njih ne boli; zatireš ih, al' oni odbijaju pouku tvoju" (Jer 5,3). Od Petra imamo ovo upozorenje: "Prema tome, ljubljeni, jer ovo unaprijed znate, čuvajte se da ne biste zavedeni zabludom zločinaca izgubili svoj čvrsti stav! Štoviše, rastite u milosti i pravoj spoznaji našega Gospodina, Spasitelja Isusa Krista" (2 Pt 3,17-18). Ne budite zavedeni grijehom, lažnim naukama ili ljutnjom na Riječ!