POPUT ROSE S NEBA

Ako istražujemo proroke, otkriti možemo gdje smo mi u proročanstvu. Nalazimo se u Izaiji 26 i u Ponovljenom zakonu 4,30-31, gdje piše: "Kad budeš u nevolji i u posljednjim danima snađe te sve to, ako se vratiš Gospodu, Bogu svojemu, i poslušaš glas njegov (jer Gospod, Bog tvoj, Bog je milosrdan), on te neće ostaviti niti će te uništiti, i neće zaboraviti saveza s ocima tvojim za koji im se zakleo" Ti redci su za posljednje vrijeme – naše vrijeme!

Amerika je bila osnovana kao zemlja za poštene. Bog nam je bio naklonjen i pokazao nam je svoju dobrotu, ali naša nacija ne prepoznaje Božju silu i njegovo djelo za nas. Zbog toga, Bog će poslati oštre sudove: "Dušom svojom žudim tebe noću, i duhom svojim u sebi te tražim. Jer kad se na zemlji pojave tvoji sudovi, uče se pravdi stanovnici kruga zemaljskog" (Iz 26,9). Noć suda došla je u Izaijinom proročkom viđenju i ljudi vide da ta noć tame pade. Okreću se Gospodinu da ga traže sa svime što je u njima.

Bog podiže molitveni ostatak koji će moliti s porođajnim bolovima. "Kao što se trudna žena pred porođajem grči i viče u bolovima, takvi smo, Jahve, pred tobom. Zatrudnjeli smo, u mukama smo kao da rađamo, nismo donijeli duha spasenja zemlji, nit se rodiše stanovnici svijeta. Tvoji će mrtvi oživjeti, zajedno s mojim će truplom ustati. Probudite se i kličite, vi koji boravite u prašini! Jer tvoja je rosa – rosa svjetlosti; i zemlja će izbaciti preminule" (Iz 26,17-19). Tu je žena koja se "grči i viče u bolovima".

Ta žena živa je crkva koja izlazi iz mrtve crkve! Stotine je takvih koji su poput vas. U prošlih nekoliko godina pokušavalo se nešto roditi – vičući od duhovna bola. Željeli ste biti oslobođeni i išli ste ovamo i onamo, tražeći izbavljenje, ali dobili ste samo vjetrove sukobljenih nauka. Međutim, vaše srce bilo je probuđeno i uskrsnuli ste! "Tvoji će mrtvi oživjeti." Probudili ste se i sad pjevate novu pjesmu: "Tvoja je rosa – rosa svjetlosti." Na vama je slava Gospodnja, poput rose s neba, zbog svjetlosti. "Rosa svjetlosti" tumači se kao "rođen od nadnaravnog svjetla". Bog vas je uveo u svjetlo svoje slavne Riječi. Budni ste i pjevate jer ste podignuti iz mrtvih – sa svježim svjetlom njegove Riječi svakoga dana, poput rose.