MORAMO MOLITI by Carter Conlon

Knjiga Sudaca opisuje vrijeme kad se Izrael, vlastiti narod Božji koji je bio pozvan da bude nadnaravno svjedočanstvo zemlji, počeo neiskreno baviti njegovom nazočnošću. Odbili su iskreno hodati s Bogom i postali su ležerni u svome štovanju Boga, ako već nisu potpuno odbacili štovanje.

Prijevarno ponašanje prema Bogu uvijek rezultira slabošću, što na kraju daje put neprijateljima toga društva. Pod neprijateljima mislim na one koji ne poznaju Boga, koji nemaju želje da ga upoznaju i koji ne žele da itko drugi bude povezan s njim. Vi i ja živimo u vremenu vrlo sličnom tom razdoblju u Starom zavjetu.

Upravo tijekom razdoblja žetve, došli su Izraelovi neprijatelji, u ovom slučaju Midjanci, da prožderu sve što je narod Božji skupio (vidi Suci 6,2-3). Njihov naum je bio da Izraelce dovedu do siromaštva kako ne bi bili u stanju ispuniti od Boga im danu svrhu na zemlji. Znajući da su daleko malobrojniji od neprijatelja, kojega Pismo zapravo opisuje tako brojnim da je prekrio zemlju poput pijeska, djeca Izraelova počela su vapiti Gospodinu – kao što se počinje događati i u naše vrijeme.

Bog čuje vapaj samohrane majke čija djeca su na ulici; vapaj oca koji ne zna kako će ispuniti potrebe za svoju obitelj. On čuje vapaje onih koji čitaju vijesti i vide užasan kriminal koji se svakodnevno događa u ovoj generaciji.

Dragi moj prijatelju, moramo moliti! Dan i čas zahtijeva da oni od nas koji još poznaju milosrđe Isusa Krista počnu vruće moliti za ovu zemlju. Vjerujem da jedino temeljno probuđenje naroda Božjeg može ponuditi razdoblje odgode jako mračnih dana koji su upravo pred nama. Kako će divno biti ako izvješće u nebu bude glasilo da je 2014. godina bila godina u kojoj smo vi i ja počeli moliti za narod ove zemlje s vjerom i gorljivošću koju nam je jedino Bog mogao dati!

__________
Carter Conlon pridružio se pastoralnom osoblju crkve Times Square 1994. godine na poziv pastora osnivača Davida Wilkersona i postavljen je u službu starijeg pastora 2001. godine. Kao snažan, suosjećajan vođa, čest je govornik na konferencijama za pastore i vođe koje održava World Challenge širom svijeta.