BOG JOŠ UVIJEK ODABIRE SLABE

"Naprotiv, što je ludo u očima svijeta, izabra Bog da posrami mudre; što je slabo u očima svijeta, izabra Bog da posrami jake" (1 Kor 1,27).

Bog još uvijek odabire slabe da obznani svoju snagu. Jeste li se ikada žalili zbog slabosti? Jeste li se osjećali beznačajni, krhki i beskorisni Bogu? Jeste li gledali druge koji su se činili tako jaki i tako savršeni te pomislili o sebi da ste u usporedbi s njima previše grešni i previše mlitavi da bi vas Bog upotrijebio? Bog ne traži duhovne divove, naprotiv, obične svete s djetinjom vjerom koji su izgubili svako pouzdanje u tijelo.

Bog će posramiti jake i mudre, pomazujući kao svoje instrumente one koji se smatraju slabima i ludima. Gospodin mimoilazi one koji se oslanjaju na ruku tijela, koji se uzdaju u svoje talente, svoje znanje, svoje zaleđe, svoju obiteljsku reputaciju. Umjesto toga, on će podići one koji su slomljena srca, slabi i umorni. On će izliti na njih duh slavljenja i krstit će ih ljubavlju. On će im pokazati svoju veličinu, vjernost, saveze, te će postati jaki u Gospodinu i njegovoj silnoj moći.

Je li u vama duh koji vas potiče da idete do novih i viših mjesta u Gospodinu? Zapalila li se u vama vatra za Boga? Osjećate li da vas nešto vuče da obnovite vjeru i pouzdanje u Boga? Budite zahvalni! To je poziv Isusa Krista, Gospodina!

Njegova obećanja za nas su velika i dragocjena: "O, kako je velika, Jahve, tvoje dobrota, koju čuvaš za one koji te se boje, koju iskazuješ onima što se tebi utječu na očigled sinovima čovječjim. Zaklanjaš ih štitom lica svoga od zavjera ljudskih; u šatoru svom ih skrivaš od jezika svadljivih" (Ps 20-21).

"… stoji pisano: 'Ono što oko nije vidjelo, što uho nije čulo, na što ljudsko srce nije pomislilo: to je Bog pripravio onima koji ga ljube.' A nama je to Bog objavio po Duhu. Jer Duh sve ispituje, čak i dubine Božje" (1 Kor 2,9-10).