SLIJEĐENJE BOGOM DANE VIZIJE by Gary Wilkerson

U Hagaju 2,15-16 djeca Izraelova imala su problem u izgradnji zgrade. Njihov prigovor je bio: "Za ovu zgradu potrebno nam je pedeset mjerica materijala, a dobili smo samo dvadeset."

Opisuje li to i vaš vlastiti život ili poziv? Potreban vam je određen broj "mjerica" da završite što je Bog stavio pred vas, ali imate samo dio toga. Nadali ste se jednom iznosu, ali primili ste manji.

Bog za vas ima poruku: On nas želi opskrbiti onim čime se sami ne možemo. Doista, Isus nam govori da Otac čezne da udvostruči našu žetvu. U Ivanu 4,35 vidimo Isusa i njegove učenike kako hodaju uz neko polje žita. Pokazao je to polje i rekao svojim sljedbenicima: "Njive su spremne za žetvu, dakle, nemojte reći da će žetva biti za četiri mjeseca. Podignite oči, jer žetva je spremna sada."

Učenici su bili zbunjeni. Vidjeli su da su stabljike žita samo napola zrele te su pomislili: "Svatko sa zdravim razumom može vidjeti da ove njive nisu ni blizu spremne za žetvu." Ali Isus je govorio o žetvi duša za kraljevstvo Božje.

Lekcija o žetvi ima za naše živote šire značenje. To je za nas u vezi s naumom kraljevstva Božjeg. Isus nam govori: "Ne morate čekati četiri mjeseca da nadvladate svoj grijeh ili da imate žarku ljubav za mene. Sve te stvari stavio sam vam na raspolaganje upravo sada. To vam je nemoguće u vlastitoj snazi i sposobnosti, ali ja sve ubrzavam i nema mjesta za isprike među onima koji me slijede."

Imam pitanje za svakog studenta ili djelatnika koji ovo čita. Kažete li sami sebi: "Čekat ću da diplomiram pa ću onda prestati piti"? Možda kažete: "Pričekat ću da postanem stariji pa ću onda prestati spavati okolo i oženit ću se." Ili: "Samo želim okusiti malo više svijeta prije nego sve svoje dam Isusu."

Isusova lekcija o polju žetve izjavljuje svima koji ga žele slijediti: "Sad je vrijeme!" Ova lekcija o žetvi upućena je svakoj ljudskoj isprici: "U mom kraljevstvu nema čekanja. Čekate li četiri mjeseca, žetva će vas mimoići. Ne dopustite da vas ikakva isprika skrene s puta. U mom kraljevstvu danas je dan. Sad je moje vrijeme za moj poziv vama da ga ispunite."

Ako je to istina o vama, nudim izazov. Zapišite svoju ispriku na komad papira i pročitajte je po posljednji put. Zatim zgužvajte papir i bacite ga u smeće te recite: "Ostavljam ovu ispriku iza sebe. Nema više isprika. Isus kaže da je njegova žetva u mom životu zrela upravo sada."