PROGLAŠENJE POBJEDE

Što Bog od nas očekuje kad smo jednom poškropljeni Isusovom krvlju? Jesmo li tim škropljenjem nešto obvezni? Da, jesmo! Ako smo poškropljeni Isusovom krvlju, zapovjeđeno nam je da učinimo dvije stvari:

1. Da idemo u miru i više ne sumnjamo

Kad je Mojsije poškropio krvlju Izraelce koji su sagriješili, oni nikada nisu sumnjali da im je Bog oprostio i prihvatio ih. Vjerovali su u to škropljenje.

Danas krv kojom smo mi poškropljeni nije krv bikova, jaraca ili ovaca nego krv Krista, Janjeta Božjeg. A ipak mi imamo više sumnji i više straha od onih Izraelaca.

Martin Luther rekao je da je svetogrđe uzeti natrag sve grijehe koji su bili položeni na Krista i ja se slažem s njim. Krajnje je bogohulno ići dalje u strahu, krivnji i osudi. Ne bi smjeli govoriti: "Biblija kaže da sam po vjeri očišćen, opravdan i zaštićen od sotonske sile, međutim, ne mogu vjerovati da je takva veličanstvena stvar moguća."

2. Trebamo slavili Boga zahvalna srca – nikada sumnjajući.

Zapovjeđeno nam je da zahvaljujemo Bogu za dragocjenu Isusovu krv, glasno ga slaveći:
• "Ponosimo se u Bogu po našem Gospodinu Isusu Kristu, po kome smo sada postigli izmirenje" (Rim 5,11).
• "Radujete se Jahvi i kličite, pravedni, kličite svi koji ste srca čestita" (Ps 32,11).
• "Blago narodu vičnu svetom klicanju" (Ps 89,16).
• "Radošću silnom u Jahvi se radujem, duša moja kliče u Bogu mojemu, jer me odjenu haljinom spasenja, zaogrnu plaštem pravednosti" (Iz 61,10).

Proglasite pobjedu Isusove krvi u svom životu i počnite ga sad slaviti za obećanje dolaska onoga velikog dana otkupljenja.