BOG ĆE POMOĆI

Petar je bio čovjek koji je rekao da nikada neće napustiti Isusa. Međutim, nije ga se samo odrekao, nego je to učinio s izljevom nesvetih riječi iz svojih usta.

"A sluškinja, videći ga, opet poče govoriti nazočnima: 'Ovaj je njihov.' On ponovo zaniječe. Domalo prisutni opet rekoše Petru: 'Zbilja, ti si njihov …' On se poče kleti i preklinjati: 'Ne znam čovjeka o kome vi govorite'" (Mk 14,69-71).

Da ste stajali blizu vatre i slušali Petra, možda biste pomislili: "Je li to čovjek koji je jednom bio na Gori preobraženja? Onaj koji je polagao ruke na bolesne tako da su se oporavljali? Onaj kome su povjereni ključevi kraljevstva? Poslušajte što izlazi iz njegovih usta! Kako bi mogao tako prisno hodati s Gospodinom i onda ovako podbaciti lažući, preklinjući i odričući ga se? Za Petra je sve gotovo! Može se isto tako vratiti ribarskim mrežama. O njemu se više nikada ništa neće čuti."

Da ste potrčali Gospodinu i rekli mu za Petrovo preklinjanje, odgovorio bi: "Da, Petar me je iznevjerio, ali poznajem njegovo srce. Nekoliko će sati biti gore na brdu i plakati, a onda će se vratiti se k meni. Zapravo je on na putu do Pentekosta – do života službe za mene."

"Ako smo nevjerni – on ostaje vjeran! Ne može se, naime, odreći sam sebe" (2 Tim 2,13). Istina je, Petar je bio strašno nevjeran, ali Bog je ostao vjeran i njegov vječni naum za Petrov život nije se poremetio. Zašto? Jer se Bog ne može odreći onoga što on jest.

Bez obzira kroz što prolazite ovu godinu, Bog gleda na vaše srce. Ako imate slomljen i skrušen duh, on je nazočan za vas. Njegov vječni naum za vas neće biti okrnjen jer će vam on pomoći i ostati s vama do kraja.