BLAGOSLIVLJANJE DRUGIH

Bog je rekao Abrahamu: "… svoj ću blagoslov na te izliti … svi će se narodi zemlje blagoslivljati tvojim potomstvom" (Post 22,17-18). Rekao je: "Abrahame, razlog zašto te blagoslivljam je da ti možeš blagoslivljati sve narode."

Očito nas je vrlo malo onih koji su pozvani blagoslivljati čitave narode, ali svatko od nas ima krug od obitelji, prijatelja i kolega. Koliki su u vašem krugu blagoslovljeni onim što Gospodin čini u vama? Jesu li vaši prijatelji i obitelj blagoslovljeni Kristom u vama?

Kad usred svojih kušnji počnete blagoslivljati druge, znat ćete da je Božja ruka blagoslova na vama. To je ono što se dogodilo s Davidom. Kad mu njegovi neprijatelji nisu pokazivali milosrđa, svjedočio je: "Oni nek proklinju, ti blagoslivljaj; nek se postide koji se na me podižu, a sluga tvoje nek se raduje" (Ps 109,28). Dok su ga njegovi neprijatelji proklinjali, vapio je Bogu za pomoć i blagoslov.

Isus nam zapovijeda: "A ja vam kažem: Ljubite neprijatelje svoje, blagoslivljajte one koji vas proklinju, činite dobro onima koji vas mrze i molite za one koji vas zlostavljaju i koji vas progone" (Mt 5,44). Ako možete držati ovu riječ, sigurno ste blagoslovljeni od Gospodina.

I na kraju, oni koji su blagoslivljani uvijek su privlačeni bliže Gospodinu. Bog nikada ne blagoslivlja bez privlačenja te osobe bliže k sebi potičući je: "Dođi bliže k meni." Povećanje bliskosti s njim još je više blagoslova.

Možda još uvijek kažete: "Ne vidim dokaza Božjeg blagoslova u mom životu. Moj život nije obilježen ničim od onoga što si spomenuo. Kako mogu imati blagoslov Božji?

Ljubljeni, radujte se! Volite li njegovu Riječ? Volite li dolaziti u njegov dom s drugim vjernicima? Trči li vaš um k Isusu cijeli dan? Govorite li mu? Ako možete odgovoriti s Da na ijedno od tih pitanja, možete biti sigurni da vas on privlači i blagoslivlja.