NAŠA BAŠTINA

Kad je Ilija otišao u nebo, ostavio je Elizeju svoj plašt (2 Kr 2,13). Isto tako, kad je Isus otišao Ocu, ostavio nam je svoju vlastitu haljinu – svoju savršenu pravednost. Bacio ju je na nas kao što je Ilija bacio svoj plašt na Elizeja. Ono što je prorok Ilija učinio slika je i sjena onoga što se dogodilo kad je Isus bio premješten Ocu. Mi smo zapravo baštinici divne haljine pravednosti koja nas potpuno pokriva i čini prihvatljivim u Božjoj svetoj nazočnosti!

Ova haljina je naša baština i Bog očekuje da je cijenimo. On očekuje da je tražimo, da budemo dragovoljni baštinici njegove ostavštine. Možda se sjećate što se dogodilo kad se kralj Ahab digao protiv Nabota gramzeći za njegovim vinogradom. Nabot je svoj vinograd toliko cijenio da je odbio prodati ga Ahabu govoreći: "Jahve me sačuvao od toga da ti ustupim baštinu svojih otaca" (1 Kr 21,3). Rekao je: "Ne daj Bože da mi itko uzme moju baštinu. Ona je moja!"

Vjerujem da je najvažnija stvar koju možete tražiti od Boga shvaćanje da je ova baština vaša i da čeka da je zatražite. Spoznaja savršene Isusove pravednosti postavit će vas na stijenu koja se ne da uzdrmati. To će okončati sve vaše beskorisne borbe i uvesti vas u Božju nazočnost opravdanog i prihvaćenog.

Ako vam je Bog osigurao baštinu da možete stajati pred njim sa savršenom pravednosti u Isusu Kristu, onda biste je trebali željeti. To treba biti baština koju vam nitko ne može oduzeti. Nikakva đavolja laž neće biti u stanju ukloniti je iz vašeg duha, nikakav čovjek neće biti u stanju ukrasti je od vas i nikakva emocija neće je moći izvući iz vas.

S obzirom da je Bog to rekao, morate je dohvatiti! Morate je tražiti, ići za njom, ne dopustiti duši da miruje dok ne stavite ruke na nju! "Tražite najprije kraljevstvo Božje i njegovu pravednost, a to će vam se nadodati" (Mt 6,33).