POZNAVAJUĆI VREMENA OSVJEŽENJA

Vjerujem da govorim jednom broju pobožnih ljudi koji ljube Isusa svim svojim srcem, ali koji su na točki dubokog očaja.
Koji je put do pobjede?

1. Uronite u Riječ Božju. Uhvatite se za svoje posebno obećanje, odnesite ga u tajnu klijet molitve i držite ga pred Bogom. Ja svoja omiljena obećanja predstavljam Bogu kad god mu vapim:
  • "Ima li tko među vama da bi svome sinu, ako bi ga za molio kruha, pružio kamen, ili, ako bi ga zamolio ribu, pružio mu zmiju? Dakle, ako vi, premda ste zli, možete davati djeci svojoj dobre darove, koliko će više Otac vaš nebeski dati dobra onima koji ga mole" (Mt 7,9-11). 

Tražite Gospodina dobre stvari jer on čeka da vam ih da. Tražite ga da vas oslobodi, da oduzme vašu sramotu, da ukloni mrlje grijeha. On to žudi učiniti za vas.
  • "Onomu koji, prema snazi što silu svoju očituje u nama, može učiniti neograničeno više od onoga što možemo moliti ili misliti – njemu slava u Crkvi i u Kristu Isusu u sva pokoljenja i sve vjekove! Amen" (Ef 3,20-21). 

Nosite to obećanje Bogu svakoga dana govoreći: "Oče, rekao si da ćeš učiniti daleko više od onoga što tražim, dakle, danas te tražim da i više nego odgovoriš na moju molitvu." Takvom vjerom ugađa se Bogu.

2. Uzdajte se u Duha Svetog! Otac je poslao svoga Duha da boravi u vašem srcu, ali morate priznati da je u vama da vam odgovori. Bog ne mora slati anđela da vam govori; on je već stavio svoj izvor u vas – samoga Duha Svetog.

Recite mu: "Duše Sveti, ti znaš izlaz iz ove zbrke. Je ne znam. Ovo je potpuno iznad mene. Odstupam ovoga trenutka i dajem vodstvo svog života tebi. Znam da ovo kroz što prolazim nije vjernicima nešto neobično te ću držati Gospodina za njegova velika i dragocjena obećanja. A onda ću se uzdati u tebe da učiniš ostalo, jer ti poznaješ sam um Božji!"

Ljubljeni, ako date ovo jednostavno priznanje, upoznat ćete vremena osvježenja od Gospodina. Čak i kad ste spremni dići ruke, on ostaje vjeran da vas izbavi.