REZERVOAR ŽIVE VODE

"Blagoslovljen čovjek koji se uzdaje u Jahvu i kome je Jahve uzdanje. Nalik je na stablo zasađeno uz vodu što korijenje pušta k potoku; ne mora se ničeg bojati kada dođe žega, na njemu uvijek zelenilo ostaje. U sušnoj godini brigu ne brine, ne prestaje donositi plod" (Jer 17,7-8).

Pogledajte čovjeka koji se uzdaje u Boga u teškim prilikama: "Blagoslovljen čovjek koji se uzdaje u Jahvu i kome je Jahve uzdanje" (r. 7).

Takav kršćanin je "zasađen". On ima korijenje, čvrstinu, rezervoar žive vode. Uvijek se "širi", plodan je i zelen od svježine života. Pismo kaže: "U sušnoj godini brigu ne brine …" Kad su stvari žestoke i mučne, on se ne boji!

Takav čovjek kaže: "Isuse, prestajem gledati u čovjeka da me izvede iz moje kušnje. Ti si moja jedina nada. Gledam u tebe da me iz ovoga izvedeš!" Gospodin želi takvu vjeru od nas u svim svakidašnjim stvarima. Možda ćete prigovoriti: "Ali brate Dave, još sam uvijek nezaposlen, još uvijek imam probleme."

Potičem vas da vjerujete Bogu kad kaže: "Uzdaj se u mene i bit ćeš blagoslovljen!" Možda ćete odgovoriti: "Ali ne znam što da radim. Sve izgleda tako beznadno. Ne vidim nikakav znak pomoći ili izbavljenja!" Na sve to Bog još uvijek kaže: "Uzdaj se u mene, dijete moje, i bit ćeš blagoslovljen!"

Nije važno je li vaša kušnja s vašom obitelji, poslom, sredstvima za život. Ako stavite svoje potpuno pouzdanje u njegovu Riječ i njegovu vjernost, Bog je obećao blagosloviti vas – a on ne može lagati! Kad dođe vrućina, neće vam to uopće smetati. Kad dođe vjetar, stajat ćete snažni jer ste naučili uzdati se u njega. Bit ćete zeleno stablo koje donosi obilan plod pouzdanja – i svi oko vas primit će nadu i ohrabrenje dok budu gledali vaše mirno pouzdanje.