JA ĆU VAM DATI POČINAK

Bog je svome narodu obećao slavni počinak, počinak koji uključuje mir i sigurnost za dušu. Gospodin je ponudio taj divan počinak djeci Izraelovoj, što je značilo život pun radosti i pobjede, bez straha, krivnje i osude. Sve do Krista nijedna generacija vjernika nikada nije potpuno hodala u tom blagoslovljenom obećanju. Kako to? Biblija jasno daje znati da je to bilo zbog njihove nevjere. "I tako vidimo da nisu mogli ući (u počinak) zbog svoje nevjere" (Heb 3,19).

Zbog nevjere, narod je Božji – tijekom razdoblja kraljeva i proroka kroz Davidovu generaciju – prolazio kroz život pun bijede, sumnje, straha i nemira. U svakoj generaciji obećan im je bio počinak, ali su ga uvijek odbili – nikada ga nisu prisvojili, nikada ga nisu razumjeli.

Zbog toga kad čitamo Hebrejima 4 nalazimo ovaj slavan život vjere još uvijek nezatražen: "Preostaje narodu Božjemu … počinak" (Heb 4,9). No isto tako čitamo: "Ostaje činjenica da neki moraju ući u nj …" (Heb 4,6). Biblija opominje i upozorava današnje vjernike: "Treba nam se, dakle, bojati da se slučajno komu od vas, dok još vrijedi obećanje za ulazak u njegov počinak, ne čini da je zakasnio" (Heb 4,1).

Tisuće i tisuće vjernika tvrdi da su ispunjeni Duhom Božjim, ali malo ih je ušlo u taj obećani počinak. Mnogi su nošeni vjetrovima i valovima nauka, nemirni i opterećeni krivnjom, bez sigurnosti u Kristu. Isus je rekao: "Ja ću vam dati počinak, jer moj jaram je lak i moje breme nije teško" (vidi Mt 11,28-30).

Moja molitva je da još danas uđete u počinak koji Bog ima za vas. Posegnite s vjerom i primite ga jer je on njegov besplatan dar!