NALAZEĆI NJEGOV POKOJ

"Tako ćete naći pokoj svojim dušama, jer jaram je moj sladak, a moje breme lako" (Mt 11,29-30).

Znam samo za jedan način ulaska u ovaj pokoj o kojem govori Isus. Ako se ova istina razumije i prihvati, uvest će vas u najslavniji mir moguć s ove strane neba i okončati sav osjećaj nesigurnosti.

Ova temeljna istina na kojoj su građene sve druge istine je nauka opravdanja po vjeri. Ako se nadate ući u pokoj koji Isus nudi, morate razumjeti tu nauku.

Ja mogu dotaći tek obrise ove veličanstvene istine opravdanja po vjeri. Međutim, vjerujem da Bog želi voditi svoju crkvu dalje u tu božansku istinu – dati nam temeljnu snagu koja će nas održati u danima koji dolaze.

Nažalost, kad spomenete predmet ove nauke, mnogi kršćani dižu nos i kažu: "Ne želim slušati sve te duboke, teške stvari. Daj mi samo Isusa!" Međutim, ono što stvarno misle jest: "Ne želim se disciplinirati i provoditi vrijeme učeći što je Isus učinio na križu."

Previše kršćana samo je emocionalno povezano s križem; oni ga nikada stvarno ne proučavaju. Čuo sam mnoge propovjednike koji su davali emocionalne izjave u vezi s Isusom i križem – udarcima koje je primi, krunom od trnje na glavi, čavlima zabijenima u ruke. Međutim, propovijedanje o križu daleko je više od toga. Ono govori o pobjedi križa i onome što je Krist učinio za čitavo čovječanstvo.

Onima koji žele "učiti od njega", koji žele razumjeti divno Isusovo djelo na Golgoti, dopustite da pokušam objasniti ovaj koncept opravdanja po vjeri.

Dvije su stvari uključene u naše opravdanje križem Isusa Krista:

  • Prvo, imamo oproštenje za sve svoje grijehe. Kad je Isus otišao na križ, njegova krv oprostila nam je svu krivicu.
  • Drugo, po vjeri smo prihvaćeni kod Boga kao pravedni u Kristu. To znači da nas Bog prihvaća na temelju Isusovih zasluga postignutih na križu, a ne zbog naših djela ili bilo kojeg dobročinstva.

"Tko će podići tužbu protiv izabranika Božjih? Bog koji ih opravdava?" (Rim 8,33)