BOG JE LJUBOMORAN LJUBAVNIK

"Ta Jahve – ime mu je Ljubomorni – Bog je ljubomoran" (Izl 34,14).

Međutim, mi ga ipak možemo izazivati na ljubomoru: "Ili da izazivamo na ljubomoru Gospodina" (1 Kor 10,22)? Pavao govori: "Svjedočili ste da ga ljubite. Čak ste prisvojili njegovo ime. Međutim, je li netko ili nešto drugo ukralo vaše srce?"

Možete reći da ljubite Isusa, možete ići u crkvu svaki put kad su otvorena vrata, no tražite li ga kad imate slobodno vrijeme samo za sebe?

Koliko knjiga, časopisa i novina progutate? Koliko sati televizija i radio dobivaju vašu pozornost, a ipak nikada ni ne pomislite provesti vrijeme s Kristom!

Propovjednici istražuju Bibliju za propovijedi. Učitelji nedjeljnih škola proučavaju je za lekcije. Ali zašto joj se ne okrećemo za rekreacijsko čitanje da nas naš Gospodin osvježi? Zašto je ne otvaramo da učimo od njega, da ga ljubimo?

Biblija je Isus – vlastita Riječ Božja! Ona je potpuno otkrivenje njegova srca; sve o njemu otkriveno je ondje. Ako ga doista ljubite i očekujete provesti vječnom kao njegova nevjesta, mislim da biste tada trebali htjeti naučiti o njemu sve što je moguće!

Naš Gospodin čezne za nama želeći naše vrijeme i pozornost. Međutim, on vidi da sve svoje vrijeme trošimo na druge ljude i druge stvari i to ga čini ljubomornim! Dolazi dan kad će njegova ljubomora "usplamtjeti" protiv onih koji se okreću ispraznim idolima (Pnz 29,19). Pretvorit će se u plamen suda!

Ljubljeni, kad dođe taj dan, znam da želite da vas Isus uzme za ruku i šapne: "Konačno smo zajedno! Toliko si me želio! Davao si mi najbolje od svog života, svoje vrijeme, svoju pozornost. Dođi sad, hajde da budemo jedno!"

Kako ćete stajati pred njim onoga dana? Sve od ovoga svijeta izgorjet će. Ali što je s vašom prisnošću s njim? Hoćete li biti u stanju stajati pred njim znajući da niste isključili svijet i vapili da ga želite upoznati?