MILOST DAŽDI by Gary Wilkerson

Naš život u Kristu započinje u milosti, nastavlja u milosti i završit će u milosti. "Da, milošću ste spašeni – po vjeri. To ne dolazi od vas; to je dar Božji! To ne dolazi od djela, da se tko ne bi hvalisao" (Ef 2,8-9).

Kad jednom shvatimo tu istinu, naši životi bit će obilježeni slobodom, a ne ropstvom; radošću, a ne umorom; oduševljenjem, a ne strahom. Provođenje vremena u nazočnosti Božjoj izgledat će kao radostan dar umjesto dužnosti. Na kraju krajeva, Isus kaže da više nismo njegove sluge nego prijatelji.

Ništa od toga ne negira našu odgovornost. Dakako, postoji vrijeme kad je potrebno naviti budilicu da se dignemo i molimo. Ali ne usudite se to činiti bez ulja Božja milosti! I ne usudite se čitati Bibliju bez milosti, jer ćete inače otići od nje osuđeni i uplašeni umjesto prosvijetljeni i osnaženi. Zašto? To je Božje djelo milosti da nam pokaže našu nesposobnost. To je jedini način kako možemo spoznati njegovu sposobnost.

Ne, ne odustajte od svoje skupine. Ne odustajte od svoga časa molitve. Ne odustajte od svoje grupe s kojom proučavate Bibliju. Ne odustajte ni od jedne od tih divnih disciplina – osim ako su se ispriječile na putu potpunog djelovanja milosti Božje u vašem životu.

Neki od vas će možda reći: "S obzirom na ono što govoriš, nitko nikada više neće moliti. Nitko se neće disciplinirati za taj zadatak. To nemamo u sebi. Budemo li slijedili što predlažeš, nitko nikada neće upoznati Božji put za nas."

Upamtite samo da milost daždi na nas s prijestolja Gospodnjeg; ona se ne diže od nas k njemu. To je ono što će privući svijet k našim životima i svjedočanstvima. Kad ljudi vide da na nas daždi stvarna milost, vidjet će čuda koja ona radi u nama. I znat će da naša srca nisu bila zadobivena našim djelom, nego Božjim. Neka danas tako bude u našem životu!