SLAGANJE S BOGOM - Carter Conlon

Kao kršćani, skloni smo provoditi mnogo vremena moleći: "Molim te, Gospodine, učini ovo" ili: "Molim te, Gospodine, učini ono." Neprestano tražimo Boga da nešto učini: "Molim te, dovedi moga sina ili kćer kući. Molim te, daj mi bolji posao."
Sad, to su dobre i opravdane molitve. Međutim, postoje trenuci kad Bog više voli započeti nešto po svome izboru i sve što traži je da nađe nekoga tko će se složiti s njim, nekoga tko neće samo moliti: "Molim te, Gospodine", nego i: "Da, Gospodine!"
Primjerice, kroz proroka Ezekiela, Bog je rekao: "Tražio sam među njima nekoga da podigne zidine i stane na proboje preda me u obranu zemlje, da je ne zatrem, i ne nađoh nikoga" (Ez 22,30). To je bilo vrijeme kad je Bog već pokrenuo milosrđe i samo je tražio nekoga tko će se složiti s njim. Na nesreću, kad društvo dosegne stanje vrlo slično našem današnjem, mnogo je lakše pronaći razloge kao zašto bi sud trebao doći. Međutim, što ako je Bog voljan biti milosrdan te jednostavno traži nekoga među svojim narodom tko će reći: "Da, Gospodine"?
Ja ne želim čitav svoj molitveni život provesti na strani: "Molim te, Gospodine!" Ja želim živjeti na strani: "Da, Gospodine!" i otkriti što je moja uloga. "Da Gospodine, što želiš da učinim? Da, Gospodine, kako želiš da to činim? Da, Gospodine, što želiš da kažem? Da, Gospodine, kamo želiš da idem?" "Da, Gospodine" mora biti naša molitva danas!
Carter Conlon pridružio se pastoralnom osoblju crkve Times Square 1994. godine na poziv pastora osnivača Davida Wilkersona i postavljen je u službu starijeg pastora 2001.