ON ĆE RASPRŠITI VAŠE NEPRIJATELJE

Ovako glasi izvorni hebrejski za Psalam 119: "Primiču se koji me nepravedno progone, daleko su oni od Zakona tvojega. A ti si blizu, Jahve, i vjerne su sve zapovijedi tvoje" (Ps 119,150-151).
Davida su opkolila demonska poglavarstva i sile, pokušavajući uništiti njega i Izraela. Međutim, ovaj čovjek Božji svjedoči da kad se neprijatelj primakao, on je vjerovao da se Gospodin primakao još bliže.
Tu u ovom Davidom svjedočanstvu divno je obećanje za vas i mene. Možemo biti sigurni da je sotona krenuo uništiti, zlostavljati i oboriti sve koji ljube Gospodina. Učinit će sve u svojoj moći da nas baci u jamu očaja, zbunjenosti, krivnje i osude.
Imate li ikakve sotonske "nepravedne progonitelje" koji upravo dolaze protiv vas? Nesavladivo iskušenje? Financijske poteškoće? Bračne ili obiteljske probleme? Kad vam se vaši progonitelji primaknu s planom da vas unište, ohrabrite se, jer Gospodin Bog Svevišnji još je bliže. On je na vašoj strani – a ako je blizu vas, zauzet će se za vas.
"Bog nek ustane! Razbježali se dušmani njegovi! Svi mrzitelji njegovi pobjegli pred njim! Kao što dim iščezava, i njih neka nestane! Kako se vosak topi na ognju, nek nestane grešnika pred licem Božjim! Pravedni neka se raduju, neka klikću pred Bogom, neka kliču od radosti. Pjevajte Bogu, slavite mu ime! Poravnajte put onome koji ide pustinjom – kojem je ime Jahve – i kličite pred njim" (Ps 68,2-5).
Pogledajte što je Bog obećao učiniti za nas budemo li se uzdali u njega! Kad mu predamo naše brige, Bog će natjerati naše neprijatelje u bijeg.