MI SMO DJECA BOŽJA

"Sâm Duh svjedoči zajedno s našim duhom da smo djeca Božja" (Rim 8,16). "A to nam svjedoči i Duh Sveti" (Heb 10,15).
Možda pitate: "Što to svjedoči Duh Sveti?" Sljedeći redak nam govori: "'Ovo je Savez koji ću sklopiti s njima poslije onoga vremena', veli Gospodin: 'Stavit ću zakone svoje u srca njihova i upisat ću ih u pamet njihovu'" (Heb 10,16). Jednostavno rečeno, Duh Sveti nam svjedoči o izliću milosrđa na ovu generaciju posljednjeg vremena.
"Duh je taj koji svjedoči – jer Duh je istina … Tko vjeruje u Sina Božjega, to svjedočanstvo ima u sebi" (1 Iv 5,6.10). Duh Sveti svjedoči o svim Božjim djelima i djelovanjima kako bi nas pripremio za ono što će učiniti. Njegova je crkva upravo sada ponovno uskomešana, pokazujući nam da mora doći suvereno djelovanje Duha Svetog. Iz ove guste tame Duh će uzdići Krista i privući mnoge k njemu.
Doživljavamo i vrijeme tame u Crkvi. Denominacije potvrđuju istospolne brakove i čitave generacije se okreću od Boga. Međutim, u ovim najmračnijim časovima, Duh Sveti budi sve koji ga traže. Ako hodate po Duhu, čuli ste isto svjedočanstvo Duha. Ono glasi: Čas čovječje tame je čas izlića Duha Svetog. Uvijek je tako bilo, a tako će biti i sada.
U ovom času loših vijesti, Duh svjedoči dobre vijesti: "On je najbolje vino sačuvao za kraj!"